Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Jeugdboekenmaand in Bibliotheek Zottegem want Lezen is een Feest!

18 feb 2021

Jeugdboekenmaand in Bibliotheek Zottegem want Lezen is een Feest!


18.02.2021
 
Jeugdboekenmaand, die dit jaar 50 jaar bestaat, is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand, van 1 tot 31 maart, wil ‘Iedereen Leest’* aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Zij doen dat in samenwerking met alle Vlaamse bibliotheken en scholen, en de bib van Zottegem doet maar wat graag mee!
 
50 jaar is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Een dik applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, vormgevers, uitgevers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, enz…. Bibliotheek Zottegem zegt ook hoera! voor alle grote en kleine lezers, voorlezende en meelezende ouders, meesters en juffen. We vieren graag een hele maand feest, want Lezen is een feest!

Hoezo feest? Het is toch corona?

Lezen is op zich al een feest: je duikt in een boek en plots zit je in een hele andere wereld, vol fantastische vrienden en boordevol avontuur. Daar bovenop krijgen gezinnen van Bibliotheek Zottegem een leesfeestpakket. Je zal er alles in vinden wat je nodig hebt om een hele maand lang te feesten, puzzelen, knutselen en een zoektocht op te lossen samen met jouw bubbel. Natuurlijk krijg je van ons ook extra leesvoer, speciaal voor jou uitgekozen door de bib.

Bovendien zitten er in het leesfeestpakket gadgets om het lezen nóg leuker te maken, een privé theatervoorstelling én de kans om een mooie prijs te winnen van Iedereen Leest. Het leesfeestpakket bestellen kan via de website zottegem.bibliotheek.be, je kan het dan binnenkort ophalen in de bib. Wees er snel bij, want het aantal pakketten is beperkt!
 
Speciaal voor onze tieners heeft de bib een boekenpodcast laten maken. Benieuwd? Hou tijdens de jeugdboekenmaand zeker de website in de gaten voor meer nieuws!

Ook klassen vieren mee

Wat is jouw feestboek? Stuur een feestelijke foto of een vrolijk filmpje van jou met je lievelingsboek via het wedstrijdformulier op www.jeugdboekenmaand.be/wedstrijd en maak kans op mooie prijzen! Klassen die meedoen aan de wedstrijd, kunnen hun inzending ook doorsturen naar Bibliotheek Zottegem via bibliotheek@zottegem.be. De eerste 15 inzendingen krijgen een exclusief digitaal bezoek van meesterverteller Hilde Rogge mét extra’s om er een echt vertelfeestje van te maken!
Veel lees- en feestplezier!
 
VT_bib_jeugdboekenmaand_foto bannre
* Iedereen Leest is de referentieorganisatie rond lezen en leesbevordering. De organisatie werkt programma’s en campagnes uit zoals de Jeugdboekenmaand, de Voorleesweek, Boekstart of de Kinder- en Jeugdjury en bouwt samen met partners aan een sterke, brede leescultuur in Vlaanderen en Brussel.