Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Heraanleg N42: infomarkt 17 november

16 nov 2022

Heraanleg N42: infomarkt 17 november


De Wettersesteenweg of N42 is een belangrijke verkeersader. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) heeft de plannen klaar voor de herinrichting van de weg tussen Zottegem en Wetteren, na een grondige studie, inspraakrondes en aanpassingen. Wie wil weten wat de toekomstige verkeerssituatie wordt, is welkom op 17 november in Administratief Centrum Sanitary vanaf 16.00 tot 21.00 uur.


Fileleed en ongevallen

De N42 is vooral bekend voor het fileleed en de vaak dramatische ongevallen. De Wettersesteenweg is niet alleen de verbindingsweg tussen Zottegem en Wetteren, maar ook de toegangsweg naar de E40. Het drukke verkeer en het niet afgescheiden fietspad, maakt de N42 ook levensgevaarlijk voor fietsers.


Drie doelstellingen

Na veel studiewerk en inspraak van bewoners, de gemeente en bedrijven, komt AWV met concrete plannen voor de vernieuwing van de N42. De focus ligt op drie doelstellingen namelijk vlot verkeer, veilig fietsen en aandacht voor de omgeving. Naast een bijkomende rijstrook in beide richtingen komt er een nieuwe carpoolparking, veilige fietsinfrastructuur, oversteekplaatsen voor dieren, een bunker voor vleermuizen en extra groenaanplanting. Als alles vlot verloopt gaan de werken van start in 2024.


N42 als totaalplaatje 

De steenweg tussen Wetteren en Oosterzele staat niet op zich. Het Agentschap benadrukt dan ook dat het bij het uitwerken van dit project rekening met de noden ten noorden van het complex E40 enerzijds en de plannen in Sint-Lievens-Esse anderzijds. Zo wordt in de Milieueffectenstudie die op dit moment afgerond wordt rekening gehouden met de onderlinge effecten van de projecten in Wetteren, Oosterzele en Sint-Lievens-Esse.

Infomarkt licht plannen in detail toe

We stellen de plannen visueel voor tijdens de infomarkt. Bezoekers zijn welkom in Administratief Centrum Sanitary in de Gustaaf Schockaertstraat 7 in Zottegem. De infomarkt is doorlopend geopend van 16.00 tot 21.00 uur. Deskundigen van het project zijn ter plaatste om vragen en bezorgdheden van bezoekers te beantwoorden.


n42-heraanleg_1-h4MqN1n42-heraanleg_2-q3s7h2