Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Infomarkt bouw nieuw cultuurhuis

6 jan 2023

Infomarkt bouw nieuw cultuurhuis


Op vrijdag 13 januari wordt de bouw van het nieuwe cultuurhuis uitgebreid toegelicht aan het grote publiek. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om de plannen, maquette en invulling van het nieuwe cultuurhuis te ontdekken en om hun vragen te stellen aan de betrokken partijen. Als klap op de vuurpijl wordt ook de nieuwe naam onthuld.

Eind januari dient het Zottegemse stadsbestuur de omgevingsvergunningsaanvraag voor het nieuwe cultuurhuis in. Het ideale moment om de plannen aan het brede publiek voor te stellen. Tijdens de infoavond krijgen buurtbewoners, personeel, leden van de adviesraden en de Zottegemnaar in het algemeen de kans om het volledige verhaal van het nieuwe cultuurhuis te ontdekken. Voor de leden van de cultuurraad en de beheerraad wordt een apart infomoment eerder die dag voorzien.

De architecten van evr-architecten stellen de plannen en maquette voor. De medewerkers van CC Zoetegem en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans (SAMWD) leggen uit hoe het cultureel centrum en de school hun plekje vinden in het nieuwe gebouw en welke voorzieningen er zijn. Daarnaast wordt ook het duurzaamheidsaspect en het mobiliteitsverhaal toegelicht. Tot slot ontdekken de bezoekers ook als eerste de nieuwe naam van het cultuurhuis.

Tijdens de infoavond is er ruimschoots de tijd om met alle partijen in gesprek te gaan over de plannen.

Praktische info

Wanneer? Vrijdag 13 januari van 19.00 tot 22.00 uur
Waar? AC Sanitary, 4de verdieping – Gustaaf Schockaertstraat 7

De infomarkt is doorlopend open. Inschrijven vooraf is niet nodig.