Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Infomarkt 1 december: herinrichting Provinciebaan (N46)

29 nov 2022

Infomarkt 1 december: herinrichting Provinciebaan (N46)


Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, en de stad Zottegem werken al sinds 2018 aan een grondige facelift van de Provinciebaan (N46). Nu de Provinciebaan (N46) in Elene is afgewerkt, gaat het AWV verder met een grondige herinrichting in Velzeke. Om iedereen correct in te lichten over het project, wordt op 1 december een infomarkt georganiseerd in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

De herinrichting van de Provinciebaan in Velzeke wordt afgestemd op de komst van een sociale woonwijk in de Zwartestraat, die ook vernieuwd zal worden. Daarnaast zal ook de waterhuishouding in het gebied grondig aangepakt worden. Doordat Stad Zottegem, Agentschap Wegen en Verkeer, Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Aquafin en Farys de handen in elkaar slaan voor de herinrichting van de Provinciebaan, kunnen we oplossingen aanbieden en uitdagingen structureel aanpakken. Zo verbeteren we niet alleen de veiligheid op de N46 maar ook de ontsluiting van de wijk, kunnen we de problematiek van de waterhuishouding grondig aanpakken, én zorgen we voor meer groen in de buurt. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen op de infomarkt. We lichten er het project toe en staan klaar om vragen te beantwoorden.


Praktisch

Tijdens de infomarkt wordt duidelijk gemaakt waarom de verschillende partijen de handen in elkaar slaan, worden de ontwerpen van de wegen en de woonwijk getoond en worden uw vragen beantwoord.

  • Datum en tijd: donderdag 1 december 2022 tussen 16.00 en 20.00 uur
  • Locatie: OC Velzeke (Provinciebaan 275, 9620 Zottegem)
  • Inschrijven is niet nodig

Alle informatie over de werken