Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Infocampagne voor jongeren: Praten helpt!

29 apr 2021

Infocampagne voor jongeren: Praten helpt!


Jong zijn in tijden van corona is niet gemakkelijk. Het sociaal leven staat op een heel laag pitje en veel activiteiten kunnen niet doorgaan. Het is een moeilijke periode voor heel wat jongeren die het gevoel hebben er alleen voor te staan, stress en angst hebben en niet weten waar ze terecht kunnen met hun vragen. Om hen te ondersteunen in deze vreemde tijden lanceert Stad Zottegem de infocampagne ‘Praten helpt’.
 
We willen jongeren informeren over de verschillende hulporganisaties waar ze anoniem en gratis terecht kunnen met al hun vragen en problemen. Want praten helpt echt als je het moeilijk hebt, met lastige vragen zit of gewoon jouw verhaal even kwijt wil. Met deze campagne krijgen jongeren een praktisch overzicht van alle organisaties waar ze terecht kunnen. Flyers en affiches van de ‘Praten helpt!’ campagne worden binnenkort in alle middelbare scholen van Zottegem verdeeld. Ook dokterspraktijken, welzijnsorganisaties, vrijetijdsdiensten, jeugdverenigingen, … in onze stad zullen campagnemateriaal ontvangen om verder te verdelen onder de jongeren. 

De campagne kadert in een groter geheel van het project Jongeren en welzijn. Binnen dit project is de infocampagne het eerste deel. In een volgende fase wordt een bevraging uitgewerkt naar wat jongeren missen en wat we als stad voor hen kunnen organiseren. Voor de bevraging zullen de jeugddiensten van Zottegem en Oosterzele de handen in elkaar slaan, want veel jongeren in Oosterzele gaan immers naar een Zottegemse school. Op basis van de resultaten van de bevraging zullen verschillende acties uitgewerkt worden door de jeugddiensten, in samenwerking met het Sociaal Huis en Huis van het Kind.
 

Klik op de affiche voor een volledig overzicht van alle hulporgansaties waar je als jongere terecht kan!

 Infocampagne Praten Helpt_Foto