Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Infoavond Woonomgevingsplan voor professionelen

13 apr 2023

Infoavond Woonomgevingsplan voor professionelen


Sinds kort heeft Zottegem een Woonomgevingsplan (WOP). Dat plan geeft aan hoe de stad wil omspringen met woonverdichting en moet ervoor zorgen dat de juiste types woningen op de juiste plaats in de stad terecht komen. Op dinsdag 18 april wordt het plan voorgesteld aan professionelen uit de sector.

Zottegem verwacht de komende jaren een bevolkingstoename, vooral bij de 65-jarigen en de 80-jarigen. Daarnaast neemt het aantal één- en tweepersoonshuishoudens toe. Om die reden zijn er meer aangepaste woningtypes nodig, zoals kleinere woningen, assistentiewoningen etc. Als deze tendensen zich voortzetten, heeft Zottegem 1460 extra woningen nodig tegen 2040. Om deze groei in goede banen te leiden, werd het WOP in het leven geroepen.

Het WOP deelt Zottegem op in vier zones: de stadskern, de stadsrand, de verkavelingswijken en de woonlinten. Elke zone heeft zijn eigen kenmerken, zoals de aanwezigheid van diensten en openbaar vervoer, en zijn eigen karakteristieke uiterlijk. Daar moeten we rekening mee houden bij het inplanten van nieuwe woningen. Het WOP voorziet ook kwaliteitseisen voor grote bouwprojecten. Hoe alles exact in zijn werk gaat, lichten we toe op een infoavond. Ik nodig alle Zottegemse architecten, landmeters, notarissen, makelaars en andere professionals in de sector uit om op dinsdag 18 april naar de toelichting te komen luisteren. Zo werkt iedereen mee aan een groeiend maar leefbaar Zottegem.

Praktisch

De infoavond vindt plaats op dinsdag 18 april om 19.30 uur op de vierde verdieping van AC Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7. Vooraf inschrijven is niet nodig.