Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Infoavond over concrete toekomst stadionsite op vrijdag 6 mei

27 apr 2022

Infoavond over concrete toekomst stadionsite op vrijdag 6 mei


Tijdens een infoavond wordt het nieuwe Stadionproject uitgebreid toegelicht. Na een voorstelling van de partners en van de concrete ontwerpen, is er de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met alle betrokken partijen. De infoavond vindt plaats in de feestzaal Bevegemse Vijvers van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inschrijven kan via Zottegem.be/stadionproject-infoavond.

Het Zottegemse stadsbestuur diende vorige week de omgevingsvergunningaanvraag in voor de ontwikkeling van de oude stadionsite in Bevegem. Na de uitgebreide buurtparticipatiesessies vorig jaar, houden we er aan dit project in alle transparantie voor te stellen aan het brede publiek. We nodigen alle inwoners van harte uit voor de infoavond over het nieuwe Stadionproject op vrijdag 6 mei. 

Dit project tovert de huidige sportsite om tot een paradijs voor sporters en bezoekers. Met moderne voorzieningen op het vlak van atletiek, gymnastiek, rugby, skaten, bowlen en padel krijgt de Zottegemnaar nog meer de kans om te proeven van verschillende sporten.

Net zoals tijdens eerdere overlegmomenten, wil het stadsbestuur niet alleen de buurtbewoners, maar ook alle sportieve geïnteresseerden in Zottegem op de hoogte houden van de plannen en de gemaakte keuzes, en wat die keuzes betekenen voor de woonervaring in Bevegem. 

Tijdens de infoavond presenteren we met enige trots de concrete plannen voor de opwaardering van de verouderde site. Schepen Brecht Cassiman leidt de infoavond in met een algemene update over het project. Het architectenbureau Callewaert – Creupelant zorgt voor een toelichting aan de hand van 3D-beelden en laat je ontdekken hoe de nieuwe sportsite er uitziet. We stellen ook alle partners uitgebreid voor.

De drie sportclubs Turnkring EWB, Zottegem Atletiek en Tennis- en Padelclub Zottegem stapten mee in het project om de sportinfrastructuur naar een hoger niveau te tillen. Bowling Stones maakt zijn opwachting in Zottegem met twintig bowlingbanen, horeca en extra recreatiezone. Tot slot zorgt de sportmedische praktijk van Tim Wattez voor de nodige begeleiding van de sporters.

Tijdens de infoavond is er ruimschoots de tijd om met alle partijen in gesprek te gaan over hun sportieve plannen. Ook het stadsbestuur en betrokken stadsdiensten zijn aanwezig om in een persoonlijk gesprek vragen te beantwoorden.


Praktisch info

Wanneer? vrijdag 6 mei om 19.00 uur – einde is voorzien om 21.00 uur
Waar? Feestzaal Bevegemse Vijvers
Inschrijven? voor een vlotte organisatie vragen we om vooraf in te schrijven. Dat kan, tot uiterlijk de dag voordien, via Zottegem.be/stadionproject-infoavond.