Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Het zomert in Bibliotheek Zottegem!

30 jun 2021

Het zomert in Bibliotheek Zottegem!


Bericht aan alle schattenjagers, ontdekkingsreizigers en boekenverslinders! Ook al moeten we er buiten even naar zoeken, de zon heeft toch volop haar intrede gedaan in de Bibliotheek van Zottegem. Deze zomer kan je in de bib terecht voor een heuse schattenzoektocht, reisbestemmingen voor jong en oud en natuurlijk boeken, boeken en nog eens boeken. Voor elk wat wils om van de bib een onmisbare vakantiebestemming te maken!

De hele zomer lang nodigen we gezinnen met kinderen van 4 tot 14 jaar uit om op schattenzoektocht te komen. Zet je beste speurbril op en wie weet vind jij de Schat van Vlieg! Speurders zijn welkom tijdens de openingsuren van de bib. Schattenzoekers kunnen bovendien meedoen aan een wedstrijd om een familieweekend in Oostende te winnen. Meer info op Zottegem.bibliotheek.be/schatten-van-vlieg.

De reiskriebels hangen overal in de lucht en ook de bibliotheek voorziet een prachtig aanbod aan droomreisjes, zowel voor kinderen als voor (jong)volwassenen. Ga op leestrip en laat je meenemen naar de gekste, mooiste, engste of meest magische plaatsen, allemaal te vinden in een bibliotheekboek! Meer info op Zottegem.bibliotheek.be/bestemming-bib.

Zet ook alvast vrijdag 20 augustus in je agenda. Vertelcollectief Ratara bezorgt je een prachtige zomeravond. Een verhaal met als thema Superbia, oftewel hoogmoed, trapt een reeks af van zeven vertellingen over de Zeven Hoofdzonden.

Verder kan je in de bib ook heel wat zien veranderen in de non-fictie afdeling. Alle boeken worden voorzien van een nieuw etiket en krijgen een ZIZO-thema op de rug geplakt. ZIZO, oftewel Zonder Inspanning Zoeken, maakt het perfecte boek vinden binnenkort een stuk gemakkelijker. In plaats van een nummer, krijgt elk boek nu een duidelijk thema-etiket (met vrolijke kleurtjes en heel wat onderverdelingen). Vind je een boek niet terug tijdens de omschakeling? Geen nood, een bibmedewerker helpt je graag even zoeken.  

Nog de hele zomer lang kan je gratis materialen reserveren. Een afspraak maken voor je bezoek hoeft niet meer, dus kom gerust onaangekondigd langs. De bibliotheek is gesloten op 21 juli en van 16 tot 17 augustus. Tijdens de zomervakantie behouden we nog even de aangepaste openingsuren:

Maandag van 10u tot 12u en van 14u tot 19u
Dinsdag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u
Woensdag van 10u tot 12u en van 14u tot 19u
Donderdag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u
Vrijdag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u
Zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 16u
 
Vanaf september kan je terug in de bibliotheek terecht tijdens de vertrouwde openingsuren.