Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Herstelwerken asfalt: Provinciebaan en Hundelgemsebaan

19 jul 2022

Herstelwerken asfalt: Provinciebaan en Hundelgemsebaan


Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 8 augustus 2022 met herstellingswerken op de Provinciebaan (N46) Zottegem en de Hundelgemsebaan (N46) Zwalm. Gedurende de duur van de werken (een tweetal weken) blijft de rijrichting van Zottegem richting Zwalm open voor het doorgaand verkeer. Voor het verkeer van de andere rijrichting wordt een gepaste omleiding voorzien.

Bij normale weersomstandigheden duren de werken vermoedelijk een tweetal weken, tot ten laatste zaterdag 20 augustus. De gewestweg is tussen de zijstraat Lieve-Heerstraat (verkeerlichten Velzeke) te Zottegem en de kruising met de Noordlaan te Zwalm in slechte staat. Enkel de zone ter hoogte van de schoolomgeving Hundelgem is nog in goede staat door de heraanleg enkele jaren geleden. Dit betreft echter een te lang traject om allemaal in één keer te vernieuwen. Daarom wordt gekozen om dit jaar te focussen op twee zones. Het andere deel wordt volgend jaar aangepakt.

Herstelwerken

  • Zone 1: situeert zich tussen de zijstraat Molenweg (t.h.v. dranken Pede) en het begin van de schoolomgeving Hundelgem (t.h.v. zijstraat Kerkstraat).
  • Zone 2: situeert zich vanaf het einde van de schoolomgeving Hundelgem tot de zijstraat Heksenmeers

Het asfalt van het wegdek wordt afgefreesd en wordt voorzien van een nieuwe asfaltbekleding. Er wordt gewerkt in twee fasen, per weghelft. De aannemer start eerst in de ene richting, daarna in de andere richting.

Omleidingen en openbaar vervoer

De fietsers worden voor beide richtingen niet omgeleid aangezien de fietspaden toegankelijk blijven.
Het doorgaand gewoon verkeer en zwaar verkeer, komende van Oudenaarde richting Zottegem wordt omgeleid via Noordlaan - Zuidlaan (N415), Zottegemse steenweg - Rijkestraat (N454) – Strijpenplein – Beugelstraat – Lieve-Heerstraat tot aan het kruispunt met de N46.

Het openbaar vervoer (De Lijn) schaft tijdelijk drie haltes af. Voor deze haltes zijn vervanghaltes voorzien. De bussen volgen dezelfde verkeersomleiding als het gewone verkeer. Meer info hierover vind je op www.delijn.be.

Alle info via deze website.