Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Heraanleg fietspaden en wegdek Ten Ede (N462) in Zottegem: werken starten op 19 april

15 apr 2022

Heraanleg fietspaden en wegdek Ten Ede (N462) in Zottegem: werken starten op 19 april


Op dinsdag 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden op Ten Ede (N462). We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt. Maar dan moeten we er ook voor zorgen dat fietsen op een veilige en comfortabele manier kan. Daarom leggen we aanliggende en verhoogde fietspaden aan langs de N462. De weg wordt plaatselijk volledig afgesloten en alle verkeer moet omrijden. De werken duren tot midden mei 2022.

Meer zichtbaarheid voor de fietsers

Op 19 april start de aannemer met het vernieuwen van de fietspaden ter hoogte van huisnummer 191 tot huisnummer 197 op Ten Ede in Zottegem. In de bocht worden de aanliggende fietspaden vaak overreden. Er komen nu verhoogde fietspaden. Op die manier willen we de zichtbaarheid en zo ook de veiligheid van de fietsers verbeteren. Ook het wegdek in asfalt wordt vernieuwd voor beter wegcomfort.  Deze werken starten op 19 april en zijn klaar tegen midden mei 2022.
    

Verkeerssituatie 

De gewestweg wordt ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten. Het verkeer zal in beide richtingen een omleiding volgen. De fietsers rijden om via de Klemhoutstraat, Pijperzele en de Faliestraat in de beide richtingen. Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem rijdt om via de Oudenhovestraat, Ten Bosse, Traveins, Meileveld, Meire, Meerlaan, de Kloosterstraat en Smissenhoek. Het autoverkeer richting Brakel rijdt om via de Klemhoutstraat, Pijperzele en de Faliestraat. Ook de fietsers volgen deze omleiding.
 
Alle info over de werken lees je na op www.wegenenverkeer.be/Zottegem
7eda617c-33bd-1a2e-13be-289306fc748e