Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Hart onder de riem voor Dag tegen Kanker op 21 oktober

20 okt 2021

Hart onder de riem voor Dag tegen Kanker op 21 oktober


Jaarlijks organiseert Kom op tegen Kanker, elke derde donderdag van oktober, de Dag tegen Kanker. Op die dag roepen ze iedereen op om alle mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niét alleen voor staan en dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Een golf van solidariteit, daar gaan we voor, ook in Zottegem.
 
Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 111 nieuwe patiënten per dag, bijna 5 per uur, mannen, vrouwen en kinderen. Dat zijn onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Ook in Zottegem roepen we ieders hulp in om morgen met z’n allen iedereen die met kanker te maken krijgt een groot hart onder de riem te steken.
 
Op 21 oktober spelden alle personeelsleden het typische gele lintje op als teken van verbondenheid en medeleven met kankerpatiënten en hun naasten. Een klein gebaar van solidariteit dat een wereld van verschil kan maken voor wie met deze vreselijk ziekte geconfronteerd wordt.

Eerder in september steunde de dienst Sociale Zaken van het Sociaal Huis ook de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers werden de 1.000 azalea’s vlot verkocht. De opbrengst gaat integraal naar zorgprojecten van Kom op tegen Kanker. Een grote dankjewel aan alle medewerkers en vrijwilligers om van deze actie een succes te maken. Het doet goed te zien dat zovele mensen hun hart lieten spreken voor iedereen die strijdt tegen kanker.

Bib Zottegem kleurt roze voor Think Pink

De hele maand oktober kleurt het Egmontkasteel elke avond roze voor Think Pink (www.think-pink.be). Oktober is de internationale borstkankermaand, het ideale moment om borstbewustzijn in de kijker te zetten. Stad Zottegem wil hiermee een oproep doen aan vrouwen om zich tijdig te laten screenen, want vroege opsporing is letterlijk van levensbelang. Bovendien willen we zo ook de dappere strijdsters én strijders herdenken die er door deze ziekte jammer genoeg niet meer zijn.

We doen ook mee aan de lintjescampagne die loopt tot einde dit jaar. Voor een donatie van 2 euro krijg je jouw eigen roze lintje. De opbrengst gaat integraal naar de zorgprojecten van Think Pink. Je kan de roze lintjes boxen vinden aan het onthaal van AC Sanitary, toerisme, de bib, Sociaal Huis, Huis van het Kind, WZC en LDC Egmont. Zo zetten we samen onze schouders onder preventie en bestrijding van borstkanker!