Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Halloween in Zottegem opnieuw in het teken van reuzepompoenwedstrijd

21 okt 2022

Halloween in Zottegem opnieuw in het teken van reuzepompoenwedstrijd


Halloween nadert met rasse schreden. Voor het tweede jaar op rij plaatste De Pompoenenhoeve uit Sint-Goriks-Oudenhove een pompoenentoren onderaan de Heldenlaan. Pronkstuk op deze toren is een reuzepompoen. Het stadsbestuur organiseert een Halloweenwedstrijd waarbij bezoekers kunnen raden naar het gewicht van deze megapompoen.

Net als de vorige jaren gaan we in de herfstperiode voor een sfeervolle aankleding van ons stadscentrum. Hiervoor werken we terug samen met pompoenboerderij De Pompoenenhoeve uit Sint-Goriks-Oudenhove. De Pompoenenhoeve, die onlangs nog een 4de plaats wegkaapte op het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen, plaatste vorige week een prachtige pompoenentoren in het centrum, onderaan de Heldenlaan. Dit jaar koppelen we er een wedstrijd aan en laten we de bezoekers aan ons centrum raden naar het gewicht van de bovenste reuzepompoen. Voor de drie deelnemers die het gewicht het dichtst benaderen voorzien we een rijk gevulde streekproductenmand.

Na een zestal weken verdwijnen de pompoenen uit het straatbeeld en worden ze overgebracht naar de keuken van het OCMW. Daar worden de pompoenen verwerkt tot pompoensoep, die geschonken wordt aan een sociaal doel.

Praktisch

Deelnemen kan door je gok te noteren op het inschrijvingsformulier. Dit wordt uitgedeeld tijdens de Halloweenwandeling, is beschikbaar in Infokrant Egmont en te verkrijgen aan het onthaal van AC Sanitary en op de Dienst Toerisme. De formulieren worden terug ingediend op AC Sanitary en op de Dienst Toerisme.