Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Gratis feesten voor Vlaamse en Nationale feestdag

6 jul 2023

Gratis feesten voor Vlaamse en Nationale feestdag


Het wordt een sfeervolle maand juli in Zottegem. Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli en de nationale feestdag op 21 juli, trakteert Zottegem haar inwoners op twee gratis volksfeesten. Headliners dit jaar zijn Mama’s Jasje op 11 juli en de Radio Hallo Discoshow met Marc Vertongen op 21 juli.

In Zottegem zitten we nooit verlegen om een feestje, dat weet iedereen. Daarom trakteren we de Zottegemnaar op niet één, maar twee gratis volksfeesten in juli!

Vlaams feest op de Markt

Op 11 juli tovert niemand minder dan Mama’s Jasje onze Markt om tot een waar Vlaams feest, met alombekende hits als ‘Als de dag van toen’, maar ook met nieuw werk. Zoals elk jaar konden we opnieuw rekenen op ons cultuurcentrum CC Zoetegem om een mooie affiche voor de Vlaamse feestdag in elkaar te boksen, dat is dit jaar niet anders. Dus, Zottegem, feest zoals alleen wij dat kunnen!

De feestdag van de Vlaamse Gemeenschap wordt traditioneel ingezet met een beiaardconcert. Dit jaar is dat voor het eerst van de nieuwe beiaardier Lode Schynkel. Hij brengt het werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en hedendaagse klassiekers in de Dekenale kerk. Verzamelen geblazen om 17 uur op de Markt om het beiaardconcert mee te pikken. Om 20 uur zorgt Peter Vanlaet met Mama’s Jasje voor de apotheose van de Vlaamse Feestdag en laat hij Vlaamse meezingers die in het collectieve geheugen gegrift staan over de Markt galmen.

Nationale feestdag in het Egmontpark

Ook 21 juli wordt een spetterend feest!. Hiervoor sloeg de stad de handen in elkaar met de organisatie van de Parkconcerten. Het Egmontpark wordt vanaf 13 uur omgetoverd tot een kinderparadijs met grime, partytattoos, een ballenbad, speelcontainer en springkastelen. Afkoelen doe je met een heerlijk ijsje aan de ijskar. De muzikale noot wordt verzorgd door Radio Hallo Discoshow met de enige echte Marc Vertongen en De Platte Choco's. Het wordt dus een razend gezellige namiddag in het Egmontpark!

Praktisch

Vlaamse feestdag – 11 juli

  • Markt Zottegem
  • Bar open vanaf 17 uur
  • Beiaardconcert om 17 uur – Mama’s Jasje om 20 uur

Nationale feestdag – 21 juli

  • Egmontpark
  • Open vanaf 13 uur
  • Ballenbad, springkastelen en randanimatie
  • Radio Hallo Discoshow met Marc Vertongen om 15 uur – gevolgd door de Platte Choco’s

Op 11 juli en 21 juli zijn de stadsdiensten en het zwembad Bevegemse Vijvers gesloten.