Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Gewogen diftar van start in Zottegem op 5 april

29 mrt 2021

Gewogen diftar van start in Zottegem op 5 april


Op maandag 5 april start ILvA met gewogen diftar. Dit betekent onder andere dat vanaf 5 april de gele zakken niet meer gebruikt kunnen worden en dat de restfractie in grijze containers moet aangeboden worden.

Na heel wat voorbereidingen door ILvA en de stadsmedewerkers gaan we vanaf 5 april van start met gewogen diftar. Vanaf dan wordt restfractie en GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval) gewogen en zal de inwoner betalen per kilo. De gele zakken en de stickers verdwijnen dus. Vanaf woensdag 7 april tot en met woensdag 5 mei 2021 voorzien we 8 momenten waarbij de inwoners hun overschot van gele zakken en stickers kunnen inruilen. 

Het inleveren van de gele zakken en stickers zal buiten gebeuren op de parking van het Administratief Centrum Sanitary (Gustaaf Schockaertstraat 7), telkens op woensdagnamiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdagvoormiddag van 09.30 tot 12.00 uur. We vragen aan de inwoners om hun identiteitskaart mee te nemen. De teruggave zal dan gestort worden op hun afvalrekening.

Graag brengt het stadsbestuur een aantal belangrijke zaken nog even onder de aandacht:
  • voor inwoners die na 5 april toch hun afval aanbieden in gele zakken en met de stickers: deze zullen door ILvA niet worden meegenomen en zullen dan ook blijven staan. Ook zullen enkel gechipte GFT-containers geledigd worden. Hangt er toch een sticker aan, dan zullen de ophalers deze sticker laten hangen.
  • zorg ervoor dat er altijd voldoende geld op je afvalrekening staat. ILvA stelt zelf 35 euro voor. Dat mag meer of minder zijn, als inwoner kies je dit zelf. Pas als je saldo onder 0 gaat, wordt je huisvuil niet meer opgehaald. Bedraagt je saldo 12,50 euro of minder, dan word je verwittigd.
  • wij voorzien als stad ook een aantal sociale correcties en premies. Mensen met beperkte middelen, gezinnen met jonge kinderen, mensen met chronische incontinentieproblemen en onthaalouders kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming van de stad. Alle info hierover kan je vinden op www.zottegem.be/afvalophaling.