Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Foutparkeren op parking Meersstraat wordt aangepakt

17 jan 2022

Foutparkeren op parking Meersstraat wordt aangepakt


Stad en politie gaan optreden tegen foutparkeerders op parking Meersstraat
 
Het fout- en wildparkeren op de parking in de Meersstraat (achterkant bibliotheek) is al langer aan de gang, maar doordat mensen elkaars gedrag kopiëren wordt het wildparkeren steeds erger. Het zorgt ervoor dat bermen worden stuk gereden, dat beplanting wordt beschadigd en dat er op bepaalde plaatsen onvoldoende passage is voor voetgangers. Vooral op dinsdag, marktdag, is het aantal foutparkeerders niet te overzien.

Het stadsbestuur heeft daarom in onderling overleg met de politiediensten besloten om vanaf 18 januari foutparkeerders te wijzen op hun foutief gedrag. De politie zal een waarschuwingsbriefje onder de ruitenwisser stoppen indien de wagen niet correct geparkeerd staat. Mensen beseffen niet altijd dat ze hinderlijk of fout geparkeerd staan. Daarom starten we met een preventieve controle die momenteel nog geen gevolgen heeft maar de situatie zal strikt opgevolgd worden door de politie. Vanaf 1 maart zullen er boetes uitgeschreven worden aan wie dan nog steeds foutparkeert.

We verwijzen bestuurders die geen plaats meer vinden op parking Meersstraat graag door naar andere parkings in de buurt. Bezoekers die dicht bij de markt willen parkeren raden we aan gebruik te maken van de ondergrondse parking ‘Oud College’ in de Neerhofstraat. Voor een spotprijsje staat jouw wagen veilig en correct geparkeerd en via de doorsteek voor voetgangers kom je meteen in het marktgebeuren terecht op de Heldenlaan. We zijn ook aan het bekijken hoe we het uitrijden van de ondergrondse parking tijdens de markt mogelijk kunnen maken. Wil je wat stappen, dan kan je trouwens ook terecht op de parkings in de Molenstraat, Nijverheidsstraat en aan het Administratief Centrum Sanitary.”