Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Feestelijke opening educatief centrum Beisloven

26 sep 2023

Feestelijke opening educatief centrum Beisloven


Educatief centrum in hartje Zottegem

Op zaterdag 7 oktober is het eindelijk zover, het educatief Centrum Beisloven gooit de deuren open. Op de agenda staan geweldige gratis activiteiten voor jong en oud. Het volledige programma is terug te vinden via zottegem.be/beisloven.

Het voormalige schoolgebouw in hartje Zottegem stond al meer dan 30 jaar leeg en was een doorn in het oog van veel Zottegemnaren. Het Beislovenpark werd in 2018 aangepakt en is omgetoverd tot een groene long in hartje Zottegem. Dit jaar kunnen we uitpakken met een volledige metamorfose van het Beislovengebouw. Het wordt een nieuwe, groene ontmoetingsplek waar milieubewustzijn en duurzaamheid voorop staan. Jong en oud worden gemotiveerd om op een creatieve manier om te gaan met de natuur en onze leefomgeving. We weten allemaal dat het hoog tijd wordt dat we ons steentje bijdragen voor een leefbare toekomst. Beisloven is daar een eerste duurzame stap voor, en dan nog in eigen stad!


Opening voor alle Zottegemnaren

Op 7 oktober wordt Beisloven officieel geopend door het stadsbestuur. Iedereen is uitgenodigd vanaf 14 uur voor een gratis namiddag vol duurzame activiteiten. We pakken uit met zowel een interactief als educatief programma. Zo worden er verschillende workshops georganiseerd waar iedereen iets van opsteekt. Met het aanbod geven we een voorproefje van wat er allemaal mogelijk is in Beisloven. Zo denk ik meteen aan scholen en verenigingen, die in het centrum hun eigen interpretatie van milieueducatie kunnen uitwerken. Beisloven is iets waar we samen fier op mogen zijn. Een plaats waar iedereen welkom is om te leren, te spelen of te ontmoeten.


Praktisch

Datum: Zaterdag 7 oktober

Uur: 14 – 17 uur

Locatie: Beislovenstraat, 9620 Zottegem

Prijs: gratis

Alle info over het programma en de activiteiten via zottegem.be/beisloven.


Duurzame maand en klimaatfestival

De opening van Beisloven kadert binnen de duurzame maand. De hele maand oktober zorgen de Milieu- en Klimaatraad en de Gemeentelijke Raad voor Internationale Samenwerking, voor een uitgebreid programma vol interessante activiteiten en uitstappen. Alle info over de duurzame maand via zottegem.be/duurzamemaand. De duurzame maand wordt afgesloten met het Klimaatfestival van Avansa op zaterdag 28 oktober in Beisloven. Het programma is na te lezen via zottegem.be/klimaatfestival.