Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Feestelijke heropening zwembad op 17 maart

7 mrt 2024

Feestelijke heropening zwembad op 17 maart


Na drie maanden sluiting voor grondige onderhoudswerken en de plaatsing van energiebesparende installaties, opent het stedelijk zwembad Bevegemse Vijvers op 16 maart opnieuw de deuren. Dat wordt op zondag 17 maart gevierd met een feestelijke opening. Van 14 tot 17 uur zwemt iedere bezoeker gratis.

Nu de Zottegemnaar het enkele maanden zonder zwembad heeft moeten stellen, ontvangen we hen graag opnieuw met open armen! De heropening van ons stedelijk zwembad, dat voortaan volledig energetisch verantwoord is, laten we dus niet zomaar aan ons voorbij gaan. Ik nodig alle enthousiaste zwemmers uit om op zondag 17 maart van 14 tot 17 uur een gratis duik te komen nemen. We zorgen ook voor een hinderissenparcours op het water. Wie er honger of dorst van krijgt, kan terecht bij een van de foodtrucks aan de inkom. De eerste 150 zwemmers mogen zich trouwens aan een kleine verrassing verwachten.

Energiebesparende maatregelen

Sinds begin januari was het zwembad gesloten om grondige onderhoudswerken en energiebesparende maatregelen door te voeren. Het sportcomplex kreeg onder meer een nieuwe filterinstallatie, een turbiditeitsmeter, een omgekeerde osmose-installatie voor waterzuivering, een nieuwe zoutelektrolyse, extra zonnepanelen, elektrische warmtepompen, een nieuwe ketel en ledverlichting. Hierdoor besparen de Bevegemse Vijvers voortaan 6% op elektriciteit, 24% op aardgas en 14% op water. Een stevige besparing in de portefeuille, maar ook een besparing van 1485 ton CO2.