Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Extra openingsuren voor Twinkeltje

3 mei 2023

Extra openingsuren voor Twinkeltje


Woensdagvoormiddagopening vangt sterke groei van Zottegemse ruilwinkel op

Twinkeltje, de Zottegemse ruilwinkel voor baby- en kinderspullen, speelgoed en uitzet, opent voortaan een extra halve dag zijn deuren. Naast de traditionele openingsuren op maandagvoormiddag, maandagnamiddag en woensdagnamiddag, kunnen ouders er nu ook op woensdagvoormiddag terecht. De extra openingsuren vangen de sterke groei van Twinkeltje op.

Twinkeltje is een duurzaam, budgetvriendelijk en laagdrempelig concept en maakt deel uit van Huis van het Kind. Jonge ouders kunnen er terecht om hun gebruikte baby- of kinderspullen een tweede leven te bieden, en in de plaats zelf een nieuw item mee te nemen voor hun opgroeiende kinderen. In 2022 verwelkomde Twinkeltje meer dan 1900 bezoekers en verwerkten de vrijwilligers meer dan 95.000 stuks. Stevige cijfers, en dus was een extra openingsmoment dringend aan de orde.

Twinkeltje groeit jaar na jaar en is een erg succesvol initiatief bij de Zottegemse ouders. Om aan de stijgende vraag tegemoet te komen, groeide het idee om de openingsuren open te trekken van drie halve dagen naar vier halve dagen per week. Uit onze tevredenheidsmeting bleek dat ouders nood hebben aan een extra openingsmoment op woensdagvoormiddag. Ze zijn immers vaker thuis op woensdag dan op andere dagen en woensdagnamiddagen zijn vaak ingenomen door hobby’s van de kinderen. We hopen dus dat deze extra opening een antwoord biedt voor ouders die nu nog niet in de winkel geraken.

De voorbije weken hebben onze medewerkers extra vrijwilligers gezocht en opgeleid. Dankzij hen openen we vandaag voor de allereerste keer op woensdagvoormiddag en kunnen we nog meer ouders helpen, zij het uit financiële, sociale of duurzame overwegingen.

Praktisch

Iedereen kan terecht in Twinkeltje tijdens deze openingsuren:

  • Maandag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur
  • Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur

Elk stuk dat je binnenbrengt, bezorgt je punten op een klantenkaart. Met die punten shop je naar hartenlust bij Twinkeltje.

Twinkeltje contacteren kan via: