Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Extra controles stationsbuurt tijdens Week van de Mobiliteit

20 sep 2023

Extra controles stationsbuurt tijdens Week van de Mobiliteit


Van 16 tot 22 september is het Week van de Mobiliteit. In Zottegem werd het officieuze startschot afgelopen zondag al gegeven tijdens de Autovrije Zondag. Ook de politie en de NMBS leggen deze week extra nadruk op veilige mobiliteit. De hele week lang voeren ze acties uit aan het station van Zottegem.

De week van de mobiliteit is de ideale gelegenheid om alle aspecten van veilig verkeer extra in de kijker te zetten. Het stadsbestuur besteedt bijzondere aandacht aan veiligheid in de stationsomgeving, denk bijvoorbeeld aan de mobiele camera die we lieten installeren aan de achterkant van het station. Het is dan ook een logische keuze om tijdens deze week van de mobiliteit de stationsbuurt bijkomende aandacht te geven. Daarom houden onze politiediensten en de NMBS deze week extra controleacties aan het station. Enerzijds voert Securail controles uit aan de fietsenstallingen om fietsdiefstallen te vermijden. Anderzijds worden er extra agenten ingezet om toezicht te houden in de stationsbuurt. Op die manier willen we het veiligheidsgevoel en welzijn van onze pendelaars voelbaar verhogen.

“Maandag en dinsdag werden er extra agenten ingezet in de stationsomgeving”, bevestigt Tom De Saveur, korpschef van politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. “Ze houden een oogje in het zeil, voeren controles uit en manen aan de doorgang naar de stationstunnel en stationsgebouwen zo veel mogelijk vrij te houden voor pendelaars. Tijdens de eerste twee dagen van de actieweek waren er geen noemenswaardige incidenten. Ook tijdens de rest van de week verhoogt de politie haar aanwezigheid in de stationsbuurt om de veiligheid te vrijwaren.”