Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Extra controles in Velzeke tegen aanhoudend sluipverkeer

16 feb 2022

Extra controles in Velzeke tegen aanhoudend sluipverkeer


Als gevolg van de werken op de N46 worden de Lippenhovestraat en omliggende straten veelvuldig gebruikt als sluiproute. Ondanks diverse maatregelen die eerder genomen werden, zoals het aanpassen van de wegomlegging en het invoeren van een toegangsverbod met een uitzondering voor plaatselijk verkeer, blijft het sluipverkeer aanhouden. De stad en de politie zetten daarom nog meer in op repressieve controles.

Het stadsbestuur en de politie hebben alle mogelijke aanvullende maatregelen onderzocht. Er werd bekeken om een extra knip in te voeren in de Lippenhovestraat of om snelheidsremmers te plaatsen, maar dat zijn geen haalbare oplossingen. Om het sluipverkeer volledig uit te sluiten zijn meerdere knips nodig wat ervoor zou zorgen dat de wijk onbereikbaar wordt voor de hulpdiensten. Ook snelheidsremmers door het plaatsen van obstakels zijn in de Lippenhovestraat wettelijk niet mogelijk gezien de geringe breedte van de weg en de bolling van de rijbaan door de kasseien. Grondig verkeerstechnisch onderzoek is hieraan vooraf gegaan.
 
Het stadsbestuur begrijpt echter de ongerustheid van de buurt en de impact op hun welzijn. Daarom werd de politie gevraagd om maximaal in te zetten op controles. Wie geen verifieerbare reden heeft om plaatselijk verkeer te zijn, zal beboet worden. De controles gebeuren op diverse plaatsen en tijdstippen. Het toegangsverbod zal extra duidelijk gemaakt worden door het plaatsen van infoborden en nadars. Om de snelheid te verlagen worden er digitale snelheidsborden geplaatst.

Het einde van de werken aan de N46 is voorzien in juni 2022.