Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Een rondje poëzie rond het Egmontkasteel: ook jouw gedicht aan de ramen van de bib?

22 jan 2021

Een rondje poëzie rond het Egmontkasteel: ook jouw gedicht aan de ramen van de bib?


22.01.2020
 
Van donderdag 28 januari tot woensdag 3 februari is het Week van de Poëzie. Het thema dit jaar is ‘Samen’. Helaas is het nu niet mogelijk om dit samen binnen te vieren, maar de Bibliotheek van Zottegem laat de Poëzieweek niet onopgemerkt voorbijgaan. Want poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen, ook vanop afstand!
 
De stedelijke bibliotheek blijft nog even een afhaalbib en samen komen kan nu niet. Maar dat houdt hen niet tegen om van de Poëzieweek toch een leuke beleving te maken door rondom het Egmontkasteel gedichten, versjes en tekeningen aan de ramen te hangen. We roepen de hulp in van alle Zottegemnaren, jong en oud, groot en klein, om samen een rondje poëzie te maken rond het Egmontkasteel! 

Heb je een vlotte pen? Of ben je eerder een tekentalent? Tot en met woensdag 27 januari kan je jouw zelfgeschreven gedicht of een geïllustreerde versie van jouw favoriete gedicht (let er wel op dat je duidelijk de auteur vermeldt) bezorgen via de brievenbus of inleverbus van de bib. Jouw creatie wordt dan tentoongesteld aan de ramen van het Egmontkasteel.
 
Tijdens de Week van de Poëzie is de tentoonstelling geopend en wordt de bib een niet te missen stop voor elke wandelaar en poëzieliefhebber! Heb je nog wat inspiratie nodig? Neem zeker een kijkje in de mooie poëziecollectie van de bib op zottegem.bibliotheek.be/catalogus. Boeken reserveren kan nog steeds online, dan worden ze met liefde voor je klaargelegd in de afhaalbib.

Geen schrijverstalent maar poëzie raakt je? Dan vind je hieronder én op zottegem.be/hartvoorzottegem enkele mooie gedichten ter inspiratie om te delen met je vrienden, familie en geliefden.
 
BIB_Poezieweek_gedicht Smakelijk lezenBIB_Poezieweek_gedicht Winterbos