Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Een bruisende zomer in Velzeke met project De Bouwdoos: uitnodiging inspiratieavond 15 februari

21 jan 2022

Een bruisende zomer in Velzeke met project De Bouwdoos: uitnodiging inspiratieavond 15 februari


Met het project ‘De Bouwdoos’ wil Stad Zottegem het plein aan de Penitentenlaan in Velzeke deze zomer gedurende één maand tijdelijk herinrichten, en dat van 6 augustus tem 9 september. Binnen dit project wordt een participatietraject opgezet om iedereen in Velzeke te betrekken en samen plannen uit te tekenen, activiteiten te bedenken en de herinrichting uit te voeren. Op www.zottegem.be/bouwdoos én tijdens een inspiratieavond op 15 februari kan iedereen ideeën geven hoe het ideaal heringericht plein er uitziet.

Dorpspleinen vormen, ook vandaag nog, het natuurlijke hart van onze dorpskernen. Hoe deze pleinen nieuw leven in te blazen, is waar het project van De Bouwdoos voor staat. Stad Zottegem stapt daar graag mee in. Velzeke is een deelgemeente met een actief verenigingsleven én een grote dorpspleinen die veel mogelijkheden bieden voor een recreatieve, groene en bruisende invulling. Ideaal dus voor de uitwerking van De Bouwdoos.

Om van dit project een succes te maken, is inspraak van inwoners, verenigingen, scholen en ondernemers in Velzeke van groot belang. Daarom nodigen we iedereen graag uit om actief te participeren tijdens de inspiratieavond op 15 februari. Die avond wordt het project toegelicht, en kan je jouw ideeën en suggesties delen. Er wordt direct concreet aan de slag gegaan hoe de ideeën tot stand kunnen komen, Kan je niet aanwezig zijn, maar heb je wel een leuk idee? Dan kan je het online voorstellen via de digitale ideeënbus. Ook kinderen worden betrokken en mogen een tekening maken van hun droomplein.
 
Een idee delen kan via het inspraakplatform van Stad Zottegem, vanaf vandaag tot en met dinsdag 22 februari. Alle info daarover, en over het verdere verloop van dit project zijn te vinden op www.zottegem.be/bouwdoos.

Afsluiten doet De Bouwdoos met een slotfeest en een evaluatiefase. Het moment voor alle betrokkenen om hun feedback en suggesties voor een permanente invulling door te geven aan het stadsbestuur. Het doel van dit project is ook om te evolueren van een tijdelijke naar een lange termijn inrichting. Op basis van de ervaringen deze zomer, kunnen we een visie uitwerken voor een permanente invulling van het plein, met aandacht voor recreatie, groene speelruimte en respect voor erfgoed.

Praktische info inspiratieavond

Iedereen in Velzeke is van harte uitgenodigd om ideeën te geven als antwoord op volgende vragen: 
  • Hoe de Penitentenlaan het kloppende hart van de buurt maken?
  • Hoe het groene karakter van de Vlaamse Ardennen binnenbrengen?
  • Hoe er een bruisende en gezonde ontmoetingsplek van maken?
De inspiratieavond vindt plaats op dinsdag 15 februari, van 19.00 uur tot 22.00 uur, in de basisschool Het Vlinderke (Penitentenlaan 18). Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier. Onder voorbehoud van corona-maatregelen, kan deze avond mogelijks ook digitaal doorgaan.

Over De Bouwdoos

De Bouwdoos is een project van intercommunale SOLVA, Logo Gezond+, avansa Vlaamse Ardennen-Dender en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Dit project wordt gesubsidieerd via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen. Met dit project krijgen vijf dorpspleinen in de Vlaamse Ardennen, gedurende één maand, een tijdelijke nieuwe invulling. In 2021 ontpopte De Bouwdoos zich in Kluisbergen en Sint-Lievens-Houtem, in 2022 zijn Zottegem en Geraardsbergen aan de beurt. De indienronde voor het plein in 2023 start dit voorjaar. Meer info op www.so-lva.be/bouwdoos
 
banner_bouwdoos