Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Duurzame mobiliteit in de kijker en infomomenten autodelen

13 sep 2021

Duurzame mobiliteit in de kijker en infomomenten autodelen


Naar goede jaarlijkse gewoonte vindt van 16 tot 22 september de Week van de Mobiliteit plaats. Doel van deze week is om iedereen aan te moedigen te ‘autominderen’ en bewust te maken van duurzaam vervoer. Ook in Zottegem staan dit jaar terug een aantal vaste waarden op het programma: heel wat scholen nemen deel aan de Strapdag, er is de Autovrije Zondag op 19 september, en ook deelauto’s en deelfietsen worden extra in de kijker gezet.

Tijdens de Week van de Mobiliteit, met als hoogtepunt de Autovrije Zondag, willen we onze ambities op vlak van duurzame mobiliteit onder de aandacht brengen. Het stimuleren van deelmobiliteit en nieuwe vormen van duurzame mobiliteit zijn een belangrijke schakel om mobiliteitsproblemen aan te pakken, en dragen bovendien bij tot minder vervuiling wat belangrijk is voor het klimaat. In Zottegem staan sinds vorig jaar twee elektrische deelauto’s klaar voor de inwoners, en sedert deze zomer zijn er ook acht deelfietsen te vinden aan het station.

Autovrije Zondag 19 september: infostand Autodelen

Tijdens de Autovrije Zondag maken we alle centrumstraten volledig autovrij zodat iedereen naar hartenlust kan wandelen, fietsen, rolschaatsen, springtouwen en zoveel meer in het centrum. Er zijn tal van sportieve, culturele en culinaire activiteiten, en uiteraard geven we die dag ook de nodige aandacht aan duurzame mobiliteit. Op de infostand van Valckenier Share, op de Zavel, kom je alles te weten waarom autodelen voor jou interessant kan zijn. 

Ook kom je op de mobiliteitsstand op de Zavel meer te weten over de Blue-bike deelfietsen in Zottegem. Wie zich tijdens de Autovrije Zondag lid maakt van Blue-Bike betaalt het eerste jaar trouwens geen lidgeld. Een mooi cadeau!

21 september: infosessie Autodelen

Kan je niet aanwezig zijn op de Autovrije Zondag maar ben je wel benieuwd hoe autodelen in zijn werk gaat, sla dan af richting onze Autodelen infosessie. We zetten alle mogelijkheden op een rijtje, en geven je meer uitleg waarom autodelen ook voor jou een goed idee kan zijn. Een expert legt je uit hoe het autodeelsysteem werkt, hoe eenvoudig het is en antwoordt op al je vragen. En wat vooral interessant is: je kan dan ook een gratis proefrit maken in één van onze deelauto’s.

De infosessie gaat door op dinsdag 21 september van 19.30 uur tot 21.30 uur, in het AC Sanitary (Gustaaf Schockaertstraat 7). Deelname is gratis maar we vragen wel om vooral in te schrijven: dat kan heel eenvoudig via email naar mobiliteit@zottegem.be.