Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Draag je steentje bij aan het lichtfestival

1 dec 2023

Draag je steentje bij aan het lichtfestival


Het driedaagse lichtfestival op 23, 24, 25 februari komt stilaan dichterbij. Omdat Stad Zottegem er een feest voor en door Zottegem van wil maken, gaat het op zoek naar helpende handen die een steentje willen bijdragen aan enkele lichtinstallaties. Zo kan elke Zottegemnaar zijn stempel drukken op EGMONT Lichtfestival. Alle info op zottegem.be/lichtfestival

Het Lichtfestival wordt een unieke gebeurtenis voor Zottegem. We vinden het dus niet meer dan normaal dat de Zottegemnaren hun steentje kunnen bijdragen. Daarom stelde ZandZand, het creatief brein achter het lichtfestival, enkele participatietrajecten op waaraan iedereen kan meedoen. Ik raad iedereen aan om mee te doen, hoe vaak krijg je immers de kans om je stempel te drukken op een lichtspektakel? Bovendien zorgen we zo voor een gezellig samenzijn tijdens de koude, gure winterdagen en is het lichtfestival ook een figuurlijk lichtpuntje in donkere dagen!

Kaarsenhemel op de Heldenlaan

Op de Heldenlaan zullen bezoekers onder een hemel van grote lichtkaarsen wandelen. Die lichtkaarsen worden op woensdag 10, 17, 24 en 31 januari gemaakt in de polyvalente zaal van wzc Egmont, telkens van 10 tot 12 uur. Iedereen is welkom om te helpen bij een lekker tasje koffie. Je knipt stoffen, draait ze rond een buis en kleeft ze vast.

Gezocht: wilgencirkels

Een lichtfestival is geen lichtfestival zonder lichtsculpturen. Die worden gemaakt met cirkels van wilgentakken. Daarvoor zijn niet minder dan 2000 wilgencirkels nodig. Wilgencirkels vlechten kan eenvoudig thuis, of gezellig samen in wzc Egmont. Op 10, 17, 24 en 31 januari ben je doorlopend welkom van 14 uur tot 19 uur. Op die manier kan iedereen – ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, verenigingen, voor of na een hobby, na het werk… - komen helpen.

Kan je niet op woensdagnamiddag? Maak er thuis dan een gezellig vrienden- of familiemomentje van. Wilgencirkels vlechten is een eenvoudige activiteit voor jong en oud. Je krijgt wilgentakken en een instructievideo om er meteen in te vliegen! De afgewerkte wilgencirkels laat je nog tot 2 februari achter in de tuin van wzc Egmont.

Knot je binnenkort je wilgen in en heb je dus jonge wilgentakken? Geef ze een tweede leven op het lichtfestival.

Lichtsculpturen

De 2000 wilgencirkels worden nadien omgetoverd tot lichtsculpturen. Ook hier kan je een handje toesteken. Tijdens de krokusvakantie is elke Zottegemnaar van 10 tot 16 uur welkom in de polyvalente zaal om de cirkels met papier te beplakken.

Praktisch

  • Lichtkaarsen maken: op 10, 17, 24 en 31 januari van 10 tot 12 uur in de polyvalente zaal van wzc Egmont. Schrijf je in via zottegem.be/lichtfestival
  • Samen wilgencirkels maken: op 10, 17, 24 en 31 januari van 14 tot 19 uur in de polyvalente zaal van wzc Egmont.
  • Thuis wilgencirkels maken: haal vanaf 10 januari je wilgentakken op op woensdagnamiddagen in wzc Egmont en ga aan de slag met de instructievideo. Deponeer je wilgencirkels voor 2 februari in de tuin van wzc Egmont.
  • Lichtsculpturen maken: van 12 tot 16 februari (krokusvakantie) van 10 tot 16 uur in de polyvalente zaal van wzc Egmont.
  • Heb je eenjarige wilgentakken? Laat het weten via 0474 86 79 43 of lisa@zandzand en we pikken ze op.

Alle info en details op zottegem.be/lichtfestival.