Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Dikketruiendag 2021: Samen voor een klimaatgezond Zottegem!

8 feb 2021

Dikketruiendag 2021: Samen voor een klimaatgezond Zottegem!


08.02.2021
 
Stad Zottegem wil de CO2-uitstoot met 40% verminderen en onze regio weerbaar maken tegen de klimaatverandering. Dit engagement heeft het stadsbestuur omgezet in een klimaatplan met een flinke to-do-lijst. De uitstoot van broeikasgassen is de hoofdoorzaak van klimaatopwarming. Het is dus belangrijk juist en efficiënt om te gaan met energie. Dikketruiendag is een actie die hier helemaal op aansluit.
 
Dikketruiendag is een campagne van de Vlaamse overheid en wil op een actieve, positieve en ludieke manier sensibiliseren en activeren rond klimaatopwarming. Dat willen we als klimaatvriendelijke stad steunen door onze scholen, inwoners, organisaties én medewerkers op te roepen om op 9 februari de temperatuur lager te zetten en een dikke trui aan te trekken. Stad Zottegem zet op Dikketruiendag de thermostaat in haar gebouwen alvast op 16°, en roept iedereen die thuis werkt op om hetzelfde te doen.
 
Dikketruiendag is een symbolische dag. Het is belangrijk om te beseffen dat de oorzaak van de klimaatopwarming de verbranding is van fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn goed voor 64% van het energieverbruik in woningen in Zottegem. Dat is veel. Verwarmen op biomassa is een alternatief. Ook door middel van een warmtepomp kan je op een duurzame, efficiënte en klimaatvriendelijke manier verwarmen. En met een goede isolatie houd je de warmte binnen.

Ga je mee voor een klimaatgezond Zottegem? Haal die dikke trui dan uit de kast, zoek alle warme sjaals bijeen en zet ook jouw thermostaat een paar graden minder op dinsdag 9 februari!
 
sib 1-2021_Duurzaam_Dikketruiendag