Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Deelfietsen nu ook in Zottegem

16 jun 2021

Deelfietsen nu ook in Zottegem


Stad Zottegem opende vandaag de nieuwe Blue-bikelocatie aan het station. In totaal zijn er, aan de fietsstalling aan de voorkant, acht deelfietsen beschikbaar. De komst van de deelfietsen biedt een snel, flexibel en aangenaam alternatief voor de wagen: pendelaars kunnen nu, zonder file- en parkeerproblemen, overstappen op de fiets voor de laatste kilometers van hun verplaatsing. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.
 
De deelfietsen zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot hun bestemming willen rijden, en na trein of bus nog een aantal kilometers moeten overbruggen. Zij kunnen nu een deel van hun traject per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door bezoekers en toeristen die de omgeving willen verkennen. 

Het stimuleren van deelmobiliteit en nieuwe vormen van duurzame mobiliteit zijn een belangrijke schakel om mobiliteitsproblemen aan te pakken. We willen inwoners meer op de fiets krijgen en ervoor zorgen dat iedereen vlot op de bestemming geraakt zonder altijd de wagen te moeten nemen. Met de komst van de Blue-bike deelfietsen aan het station, kunnen ze nu vlot schakelen tussen openbaar vervoer of auto en de fiets.

Slimme deelfietsen aan een voordelig tarief

De deelfietsen zijn Blue-bikes met slimme sloten met ingebouwde kaartlezer waardoor gebruikers snel en eenvoudig een fiets kunnen ontlenen. Door de Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.
Om de deelfietsen te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner (zoals de KBC-app) een ticket aankopen. In Zottegem betalen leden, dankzij tussenkomst van Stad Zottegem en de Vlaamse Overheid, slechts 1,15 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike.

Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Zottegem een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. "Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker,” aldus Anne Coppens, algemeen directeur van Blue-mobility.

Blue-bike bestaat dit jaar 10 jaar en dat vieren zij!

Wie lid wordt van Blue-bike tussen 1 juli en 31 augustus 2021 betaalt het eerste jaar geen lidgeld. Een mooi verjaardagscadeau van 12 euro. Je betaalt dus enkel voor de ritten die je maakt aan het voordelige tarief van 1,15 euro. Lid worden kan in een paar stappen via www.blue-bike.be/nl/lid-worden. Wie al lid is, houd best zijn mailbox in de gaten. Begin juli valt er ook voor hen een verrassing in de bus. Zo kan iedereen voordelig op de fiets springen en mee de tiende verjaardag van Blue-bike vieren.
 
_Blue-bike deelfietsen station Zottegem_2