Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  De Sint komt naar Zottegem!

16 nov 2023

De Sint komt naar Zottegem!


Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Op zaterdag 18 november komt de goedheiligman aan op het station van Zottegem. Daarmee geeft hij het startschot van enkele weken vol sintactiviteiten, met voor elk wat wils. Een ontmoeting met de Sint en een sintvoorstelling staan traditioneel opnieuw op het menu. Nieuw dit jaar zijn de spiekpietjeszoektocht in de bib en een opleiding tot piet. Alle info op zottegem.be/sint.

Naar goede gewoonte komt Sinterklaas in Zottegem niet met de boot, maar met de trein aan. Om 13.40 uur maken de Sint en zijn pieten hun opwachting op het perron, waarna hij een rondrit door het centrum maakt. Om 15.30 uur spreekt hij alle kindjes toe vanop het stadhuis op de Markt.

We zijn vereerd dat de Sint opnieuw een bezoekje brengt aan onze stad. Kom hem op 18 november zeker mee opwachten aan het station. Vanaf dan kunnen alle kindjes ook hun brief aan de Sint posten in de Hemelbus op de Markt of aan de bibliotheek. En wie zijn briefje in de bib post, kan er tegelijk meedoen aan de spiekpietjeszoektocht!

Ontmoeting met de Sint

Naast de spiekpietjeszoektocht in de bib, waarbij iedereen van 18 november tot 6 december doorlopend aan het zoeken kan slaan, zijn er nog tal van sint- en pietactiviteiten. Zo leren peuters en kleuters op zaterdag 2 december de kneepjes van het pietenvak tijdens de opleiding ‘Pietentoeren’ in de sportzaal van De Smidse.

Op zondag 3 december is er de voorstelling ‘Een grote verrassing voor Sinterklaas’ in CC Zoetegem. Kinderen vanaf 5 jaar beleven een geweldig avontuur in het kasteel van Sinterklaas én kunnen achteraf met hem op de foto.

Op woensdag 6 december kan je de Sint, glitterpiet en ballonpiet ontmoeten in Huis van het Kind en kan je luisteren naar de leukste sinterklaasverhalen.

Het volledige sintprogramma is terug te vinden op zottegem.be/sint.