De koninklijke rederijkerskamer ‘De Suyghelingen van Polus’ organiseert een poëziewedstrijd

De Zottegemse rederijkerskamer ‘ ONDER ONS-DE SUYGHELINGEN VAN POLUS’
 
Vrij algemeen kunnen rederijkerskamers beschouwd worden als cultuurdragers onder de stedelijke burgerij , zoals ze zich van bij hun ontstaan ook beschouwden . In de Nederlanden kenden ze hun eerste bloei in de Bourgondische gewesten vanaf de 15e eeuw . Vooral in dichtvorm gaven de rederijkers lucht aan vrome , zotte en amoureuze ontboezemingen .

De heropstanding van onze aloude rederijkerskamer begon in de zestigerjaren met het feest van ‘ De Koning drinkt ‘ , nadien de ‘ de Driekoningencavalcade ‘ en recent de opvoering van ‘ De listige aanhouding van Egmont en Horne ‘ .

Naar aanleiding van de poëzieweek 2020 ( van 30 januari tot en met 05 februari ) en om de vlam brandend te houden , stellen wij ons volgend initiatief voor :
In samenwerking met de stad Zottegem en de bibliotheek organiseert onze rederijkerskamer een poëziewedstrijd voor de laatstejaars van de Zottegemse secundaire scholen . Wij sluiten aan bij het thema vooropgesteld door het poëziecentrum ‘ De toekomst is nu ! ‘ .

De gedichten kunnen , digitaal of per post ,bezorgd worden aan ons secretariaat tot en met 31 december 2019 . Uit de ingezonden werken zal een onafhankelijke en deskundige jury tien laureaten aanwijzen en uit deze groep nog eens " drie toppers " selecteren .

De proclamatie zal met passend feestgedruis plaats vinden op vrijdag 21 februari 2020 om 19.00 uur in de ridderzaal van het kasteel van Egmont .

De toenemende interesse , vooral bij jonge mensen , leert ons dat poëzie niet enkel een behoefte invult , maar ook mensen dichter bij elkaar brengt , een edele doelstelling waar wij ons graag bij aansluiten .


 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory