Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Dag van de Zorg: opendeur Welzijnscampus Egmont

12 mei 2022

Dag van de Zorg: opendeur Welzijnscampus Egmont


Op zondag 15 mei wordt overal in Vlaanderen de Dag van de Zorg 2022 gevierd. In Zottegem gooien het woonzorgcentrum (WZC), dagverzorgingscentrum (DVC) en lokaal dienstencentrum (LDC) Egmont hun deuren open. Samen zorgen ze voor een mooi en interessant programma. Vanaf 13.00 uur is jong en oud welkom voor tal van gratis activiteiten en een blik achter de schermen. Meer info op Zottegem.be/dagvandezorg. Inschrijven is niet nodig – iedereen welkom!

Dag van de Zorg is het ideale moment om de zorg te vieren, en onze deuren te openen voor het brede publiek. We nodigen alle Zottegemnaren uit voor een bezoek aan de welzijnscampus Egmont op 15 mei. Alle teams en de bewoners hebben hard gewerkt aan het programma. In de voormiddag staat alles in het teken van familie en vrienden van de bewoners. In de namiddag worden tal van gratis activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, jong en oud!

Programma op maat van kinderen

In de namiddag worden activiteiten georganiseerd rond vier thema’s: koken, kunst, beweging en planten. Elk thema speelt zich af op een andere afdeling binnen het woonzorgcentrum:
  • De culinaire bezoekers maken in Cluster Velzeke in het WZC cupcakes en koekjes. De bewoners gaan samen met kinderen aan de slag om de zoetigheden te bakken. Ook de nieuwe keukenwerking wordt uit de doeken gedaan door de diëtisten.
  • Artistieke bezoekers gaan in het DVC aan de slag om sleutelhangers en glittertattoos te maken. Alle kinderen mogen hun eigen creaties na afloop ook meenemen naar huis.
  • Het thema beweging focust op een valparcours opgesteld in Cluster Erwetegem in het WZC. Tijdens de Week van de Valpreventie, die op 1 mei eindigde, leerden bewoners hoe ze een val vermijden. Ook bezoekers ontdekken nu hoe ze dat doen. De bewoners en het personeel blijven ook niet stilzitten, ze verassen het publiek met een dans op een klassieker: ‘En Dans’ van Clouseau, het themalied van dit jaar.
  • Bezoekers met groene vingers kunnen zich uitleven tijdens de plantenworkshop in het WZC in Cluster Oudenhove.
Het programma is heel gevarieerd, echt een dag op maat van kinderen. Het belooft groots te worden! Zondag is het ideale moment voor de Zottegemnaar om het WZC, DVC en LDC beter te leren kennen. Ook bezoekers zonder link met een van deze organisaties zijn meer dan welkom. Het wordt een dag waar we elkaar ontmoeten en waar de bewoners mee genieten.

Aandacht voor dementie

Het lokaal dienstencentrum focust zich tijdens Dag van de Zorg op dementie en organiseert een informatieve beurs. Het contactkoor, dat bestaat uit enthousiaste bewoners die lijden aan dementie, treedt ook twee maal op in de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Deinsbeke. Zij zingen de bekendste klassiekers, blijven stilzitten wordt moeilijk!

Afgelopen dagen tijdens de Week van de Zorg werd ook preventie van dementie in de kijker gezet, met onder meer een initiatief vanuit de expertisecentra dementie. Tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt werden gratis appels uitgedeeld, want gezond eten en leven zou de kans op dementie verkleinen.

Dementie treft veel Belgen, ook veel Zottegemnaren komen ermee in contact. We zetten hard in op de ondersteuning en sensibilisering rond dementie. De infobeurs in het LDC is een ideale aanvulling op het programma van Dag van de Zorg. en sluit aan bij ons streven naar een dementievriendelijk Zottegem. De werkgroep creëerde al enkele mooie projecten zoals de herinneringswandelingen en educatieve (boeken)pakketten voor kinderen, professionele, mantelzorgers en personen met jongdementie.

Alle info en het programma op www.zottegem.be/dagvandezorg en www.dagvandezorg.be.


banner-dag-van-de-zorg_web-spark2-sTzyH1