Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Dag van de Jeugdbeweging in Zottegem

13 okt 2023

Dag van de Jeugdbeweging in Zottegem


De feestdag voor alle kinderen en jongeren die zich inzetten voor een jeugdbeweging, komt eraan. De Zottegemse jeugdraad zet naar jaarlijkse gewoonte de leden, leiding en vrijwilligers in de bloemetjes met een feestelijk programma. Alle info via zottegem.be/dagvandejeugdbeweging.

Op vrijdag 20 oktober 2023 is het Dag van de Jeugdbeweging. Een dag waar elk lid van een jeugdbeweging vol trots naar buiten komt. De Zottegemse jeugdraad zorgt voor een uitgebreid programma. Zo wordt iedereen uitgenodigd van 7 tot 9 uur om in uniform te genieten van een heerlijk ontbijt op het Stationsplein. Dit ontbijt is krachtvoer voor de gezellige motor die het jeugdwerk is, zodat de feestdag stevig wordt ingezet!

Programma voor leiding

Natuurlijk verdienen de vele vrijwilligers van de Zottegemse jeugdbewegingen nog een extra bedankje. Daarom staat er voor hen een drukke avond op de planning. Zo geniet alle leiding van spaghetti en worden ze nadien uitgenodigd om op zoek te gaan naar de Slimste jeugdvereniging van Zottegem tijdens een spannende quiz. De leiding is welkom vanaf 18.30 uur in het Speelpleingebouw ‘t Hemelrijk. De avond wordt feestelijk afgesloten met Nacht van de Jeugdbeweging in Jeugdhuis De Muze.


Jeugdbeweging: samen herinneringen maken

Dag van de Jeugdbeweging is een traditie in onze stad. Tijdens het ontbijt kleurt het Stationsplein in de verschillende kleuren van alle uniformen, dat blijft een geweldig zicht! We willen met Dag van de Jeugdbeweging in de eerste plaats onze leden, leiding en vrijwilligers bedanken. Daarnaast is het ook het ideale moment om nieuwe leden warm te maken om zich aan te sluiten. Want een jeugdbeweging staat voor samenhorigheid, de centrale waarde waar elke jeugdbeweging op inzet. Je komt terecht in een warme groep, waar je samen herinneringen voor het leven maakt. Ga je dus nog niet naar een jeugdvereniging, maar heb je wel zin om tijdens het weekend je rot te amuseren? Ga dan naar jonginzottegem.be en ontdek er alles over bij het luikje ‘jeugdwerk’. Je mag ook altijd contact opnemen met de jeugddienst via jeugddienst@zottegem.be of via 09 364 53 20.