Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Dag van de Jeugdbeweging 2021

21 okt 2021

Dag van de Jeugdbeweging 2021


Meer dan 285.000 jongeren gaan elke week naar een jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Vrijdag 22 oktober is het naar jaarlijkse gewoonte de Dag van de Jeugdbeweging. Op deze feestdag zetten we ook in Zottegem alle jeugdbewegingen in de bloemetjes met heel wat activiteiten!
 
De Dag van de Jeugdbeweging is een organisatie van 9 jeugdbewegingen (meer info op www.dagvandejeugdbeweging.be) met als doel jeugdbewegingen in de kijker te zetten én de vele leiding die ons land telt te bedanken voor hun vrijwillige inzet. Het is een feestdag vol samenhorigheid, plezier en spel, over jeugdbeweging-grenzen heen. Ook de Zottegemse jeugdraad staat te popelen om morgen alle leden en leiding van Zottegemse jeugdbewegingen een heerlijke feestdag te bezorgen. 

Het engagement van de vele vrijwilligers is een onmisbare motor in het Zottegemse jeugdwerk. Zoals velen hebben ook jeugdbewegingen zich het afgelopen jaar enorm flexibel moeten opstellen. De coronacrisis maakte de werking bijzonder moeilijk maar ze bleven met ongezien enthousiasme en creativiteit verder doen. Ze hebben, zelfs in moeilijke tijden, enkel positiviteit verspreid dus een superhartelijke dankjewel!

Er staat heel wat op het programma. De feestdag wordt gestart met een stevig ontbijt van 7.00 uur tot 9.00 uur aan het station – iedereen welkom, uiteraard in jeugdbewegingsuniform! In de namiddag kunnen kleine en grote speelvogels deelnemen aan een spelletje Reuzekicker, vanaf 15.30 uur op de Markt. De talrijke leidsters en leiders van de Zottegemse jeugdbewegingen worden in de bloemetjes gezet als dank voor hun vrijwillige inzet het hele jaar door. Zij zijn uitgenodigd voor de traditionele bedanking voor de leiding: een lekkere spaghetti in ’t Hemelrijk gevolgd door de quiz ‘Slimste Jeugdvereniging van Zottegem’.  En na het quizzen, wordt in Jeugdhuis De Muze de Nacht van de Jeugdbeweging ingezet. 

Jeugdbewegingen in Zottegem 

Nog niet aangesloten bij een jeugdvereniging, maar overweeg je om aan te sluiten? Neem een kijkje op www.jonginzottegem.be/jeugdwerk/verenigingen voor een overzicht van alle Zottegemse jeugdverenigingen. Wie lid is van een jeugdbeweging kan van jongs af aan verschillende leeftijdsgroepen doorlopen, en vanaf een bepaalde leeftijd zich inzetten als leid(st)er. Spel, groep, groei en ontplooiing staan steeds centraal. 

Meer info of nog vragen? Contacteer de Jeugddienst : jeugddienst@zottegem.be of 09 367 91 98. Daar kan je een ook handig stadsplan verkrijgen met alle interessante plekken voor kinderen en jongeren. 
 
20211021 - Dag van de Jeugdbeweging 2021 affiche