Cultuurkaravaanwandeling: gezinswandeling mét extraatjes op 5 en 19 juli, 9 en 23 augustus

De Cultuurkaravaan editie 2020, eerder dit jaar gepland in Sint-Maria-Oudenhove, kon niet doorgaan omwille van welbekende redenen. Vanuit massa’s goesting om cultuur toch naar de inwoners te brengen, gingen jeugddienst, bibliotheek en CC Zoetegem op zoek naar een corona-veilig en fijn alternatief: de Cultuurkaravaanwandeling. Alle info en de volledige programmatie kan je nalezen via www.zottegem.be/Cultuurkaravaan. Daar kan je ook de wandelroute en fotozoektocht downloaden voor je op wandeltocht gaat. 

Het idee is eenvoudig. Gedurende de zomermaanden juli en augustus kan wie wil een uitgestippeld parcours wandelen doorheen de velden van Sint-Maria-Oudenhove. Een fijne wandeling van 4km, toegankelijk voor jong en oud, en op eigen tempo, die inwoners vanaf zaterdag 4 juli de hele zomer vrij kunnen wandelen.
 
En er is meer!
Als rode draad doorheen de wandeling werd een fotozoektocht voorzien. Wandelaars kunnen op ontdekking gaan en zoeken naar een 20-tal foto’s. Als ze met de bijhorende letters twee woorden bij elkaar kunnen puzzelen, is er een leuk gadget te winnen. Een tweede extra zijn de QR-pauze-momentjes: achter QR codes die wandelaars tijdens hun tocht tegenkomen, zitten lokale, culturele acts of doe-opdrachten verscholen. 
 
Extra's op zondag
Op vier zondagen deze zomer wordt er bovendien getrakteerd op een cultureel extraatje onderweg; mini theatervoorstellingen, fijne ontmoetingen en muziek, ergens langsheen het parcours en telkens van 11 uur tot 16.30 uur. 
 
Puurlain brengt De Walvis is verdwaald, een theatervertelling – zondag 5 juli ‘20
Ga je wandelen op zondag 5 juli? Dan kan je onderweg genieten van een hedendaags sprookje verteld door Puurlain. Het verhaal kan je bekijken in een 3D kamishibai met een decor van stof. Een walvis ligt plompverloren op een rots. Ver weg. Diep in het bos. 

Geert Vandenbon, meester troubadour en kleinkunstverteller – zondag 19 juli ‘20
Met gitaar en stem verwelkomt Geert jullie ergens onderweg. Neem plaats en geniet van kleine vertellingen, anekdotes over de regio en fijne muziek. Geert speelt voor wie wil luisteren, naar het verhaal en naar het lied. Wijze kleinkunst van vandaag! 

Een boekingskantoor voor kleine intieme dag-droom-reisjes. Twee meisjes voeren je mee naar een zelfgekozen bestemming. Via inventief papiertheater, pop-up-systemen, objectentheater en zelfs verrassingen in de uniformpjes van de dames krijgen deze mini-ontdekkingsreisjes vorm. 

Postkaartproducties, Het Complimentariaat – zondag 23 augustus ‘20
Even pauze nemen tijdens het wandelen? Doe dat bij het complimentariaat; een secretariaat waar jong en oud een persoonlijk compliment kan afhalen. Complimenten worden niet betwist en kunnen niet worden omgeruild. Mensen dicht bij elkaar brengen, zelfs in corona tijden, is immers een serieuze aangelegenheid in het winkeltje van Kim Rau en Sara Claes.
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory