Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Coronavaccinaties in Woonzorgcentrum Egmont gestart!

22 jan 2021

Coronavaccinaties in Woonzorgcentrum Egmont gestart!


22.01.2021
 
Vandaag zijn de coronavaccinaties voor alle bewoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum Egmont gestart. Dankzij de gunstige situatie van de laatste weken, zonder corona besmettingen, is de vaccinatie kunnen doorgaan zoals gepland. Deze voormiddag werden alle bewoners gevaccineerd, en daarna ook de medewerkers én vrijwilligers die er momenteel helpen. Ook de tweede dosis van het vaccin is reeds voorzien op 12 februari. Een speciale dag dus voor het Woonzorgcentrum, en het enthousiasme was dan ook groot.
 
Het was een bijzondere sfeer vandaag, een van ontlading en hoop aldus Veerle Warreyn, directrice van het WZC Egmont. Een van de bewoners, Angele Broeckaert, verwoordde het heel mooi dat het vaccin voor haar gelijk staat aan uitkijken naar een beetje vrijheid en meer bezoekjes. Het lijkt dat velen dat gevoel delen want onze vaccinatiegraad is met 95% zeer hoog. Iedereen kreeg vandaag ook een smakelijke attentie, als extra opsteker na een lange en moeizame periode met de fijne boodschap ‘de kracht van enthousiasme.'

De resterende vaccins (uit ieder flacon kan immers 6 dosissen gehaald worden) werden, in samenwerking met WZC De Bron en De Vlamme ingezet om Zottegemse huisartsen te vaccineren. Ook konden er zo een aantal ziekenhuismedewerkers gevaccineerd worden. Vaccins laten verloren gaan is immers absoluut te vermijden.
 
De start van de coronavaccinatie in het Woonzorgcentrum was een belangrijk moment voor iedereen, het was een dag van hoopvol en voorzichtig vooruitkijken. We moeten waakzaam zijn dat veiligheid nog steeds prioriteit is en we met z’n allen de regels blijven volgen. De tunnel is nog lang maar er is licht aan het einde!