Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vlotte organisatie van de vaccinatiecentra in Herzele en Zottegem

22 jan 2021

Vlotte organisatie van de vaccinatiecentra in Herzele en Zottegem


22.01.2021
 
Er is niet veel tijd meer om de vaccinatiecentra in gereedheid te brengen voor de effectieve start van het vaccineren van alle +18-jarigen. Vorige week werd reeds bericht dat er voor de eerstelijnszone Panacea (Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) voor 2 vaccinatiecentra werd gekozen: één in Herzele (Oud WZC Ter leen, Kloosterstraat 42) en één in Zottegem (Bevegemse vijvers).

Deze locaties worden nu omgebouwd tot een vaccinatiecentrum volgens de richtlijnen van het verkregen draaiboek van Agentschap Zorg & Gezondheid. Om beide locaties tijdig klaar te krijgen, zijn heel wat helpende handen nodig en is een goede samenwerking noodzakelijk. De taken werden verdeeld, en er wordt onderling goed gecommuniceerd om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook de verschillende diensten van de 6 gemeenten dragen elk hun steentje bij om deze toch wel complexe logistieke operatie te ondersteunen.
 
Alle betrokken organsaties zetten samen hun schouders onder dit project dat van algemeen belang is voor de volksgezondheid. En dat is ook duidelijk te zien tijdens het hele voorbereidingsproces.
  • In het centra in Herzele zijn zowel de technische dienst van Sint-Lievens-Houtem als van Herzele volop bezig met het verfraaien van het Oud WZC Ter Leen en werd de nieuwe vrachtwagen van Lierde veelvuldig ingezet voor beide centra. De nieuw aangekochte verkiezingspanelen door de gemeente Brakel worden opgezet in het vaccinatiecentrum in Zottegem en de technische dienst van Oosterzele zal volgende week alle signalisatie aanbrengen.
  •  De ICT-verantwoordelijken van Zottegem en Herzele slaan de handen in elkaar om de nodige ICT-ondersteuningen te voorzien.
  • Panacea neemt het medische luik voor hun rekening en is oa. volop bezig met de samenstelling van een ploeg van artsen, verpleegkundigen,…
  • Overkoepeld worden de risico-analyses met de verschillende hulpdiensten opgemaakt, staan de verschillende preventie-adviseurs in nauw contact met elkaar en worden de mogelijkheden rond mobiliteit gezamenlijk bekeken.

Vragen over het vaccinatieproces?  

Bij de burgers rijzen er al heel wat vragen over het vaccinatieproces. De lokale besturen wachten voor een aantal organisatorische zaken op de richtlijnen van Agentschap Zorg & Gezondheid. Eens er duidelijkheid is wanneer en hoeveel vaccins er geleverd kunnen worden in beide centra kunnen de planningen en uitnodigingen worden opgemaakt. Iedere inwoner (+18-jaar) zal persoonlijk op de hoogte worden gebracht van de procedure. 

Voor algemene informatie en antwoorden op vragen mbt het vaccin kan je terecht op de website www.laatjevaccineren.be.