Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  CC Zoetegem brengt Willy Sommers naar de Zottegemse woon-en zorgcentra

10 mrt 2021

CC Zoetegem brengt Willy Sommers naar de Zottegemse woon-en zorgcentra


10.03.2021

CC Zoetegem bezorgde de bewoners van Zottegemse woon- en zorgcentra een heerlijke muzikale namiddag. Via een uniek livestream project brachten ze het optreden "Sommers of 69” van Willy Sommers tot bij de senioren. Het optreden werd gelivestreamd in het WZC en DVC Egmont, WZC en DVC De Bron, WZC De Vlamme en WZC Bruggenpark. Dankzij de samenwerking tussen CC Zoetegem en de woonzorgcentra konden bewoners volop én veilig genieten van het virtueel optreden.

Het enthousiasme was groot en de senioren genoten met volle teugen. Het was een welkome afwisseling naar een lange periode van stilte, en een meer dan geslaagde namiddag! Dat Willy Sommers in de smaak viel bij onze senioren is duidelijk.
 
CC Zoetegem werkte voor dit project samen met 25 andere cultuurhuizen in Vlaanderen. Het Liers Cultuurcentrum organiseerde het optreden en van daaruit werd het live optreden gestreamd naar meer dan 80 zorginstellingen. CC Zoetegem en de woonzorgcentra zorgden voor een echte cultuurbeleving, zelfs vanop afstand en gebruikten hun expertise om de sfeer compleet te maken. Zo was er een publieksopwarmer, werden er flyers en affiches verdeeld en iemand scheurde zelfs tickets bij het binnenkomen. CC Zoetegem zorgde ook voor alle technische ondersteuning.
 
Met initiatieven zoals dit wil CC Zoetegem de kans geven aan oudere, minder mobiele senioren om te genieten van cultuur, ook in coronatijden. Heel wat van hen kunnen de veilige omgeving van hun woonzorgcentrum niet verlaten. Maar dat betekent niet dat ze zich willen isoleren, integendeel. Ook onze senioren blijven geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt en in culturele ontspanning. Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) speelt als initiatiefnemer in op die behoefte met een livestreamaanbod, en CC Zoetegem sluit zich daar enthousiast bij aan.
 
Benieuwd naar sfeerbeelden? Neem een kijkje op de facebook pagina van WZC Egmont en Dagverzorgingscentrum Egmont of herbekijk de reportage op het VRT journaal.
 
20210310 - Livestream Willy Sommers_collage foto