Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Braderie Zottegem: daar zit muziek in!

16 mei 2023

Braderie Zottegem: daar zit muziek in!


Op 23, 24 en 25 juni organiseert Stad Zottegem de jaarlijkse braderie onder het motto Zottegem, daar zit muziek in. Bezoekers worden ondergedompeld in een muzikale wereld en maken kans op mooie prijzen met een spaarkaartenactie. Alle informatie via zottegem.be/braderie

Wie wil nu niet onder een stralende zon in een autovrij centrum op zoek gaan naar koopjes en ondertussen voluit genieten van muziek en nog eens muziek?. Bezoekers maken ook kans om prijzen te winnen met onze spaarkaartenactie. Elke aankoop bij een deelnemende handelaar levert je één stempel op, vanaf drie stempels heb je een volle spaarkaart. Jouw volle spaarkaart lever je in bij de stand van Stad Zottegem aan het stadhuis op de Markt. Je krijgt onmiddellijk een exclusieve draagtas cadeau! Uit alle ingediende spaarkaarten worden verschillende winnaars getrokken die een cadeaubon ter waarde van 50 euro winnen.


Zottegem, daar zit muziek in!

Tijdens de braderie worden bezoekers overrompeld met muziek, animatie en een kinderzoektocht. Zowel op zaterdag als zondag zijn er op alle hoeken van de centrumstraten liveoptredens. We lanceren speciaal voor de braderie een kinderzoektocht. Inschrijven doe je aan de stand van stad Zottegem. Elk kind die op zoektocht gaat, krijgt ook een muzikale gadget mee naar huis! Ook onze muzikale wandeling van in 2013 wordt van onder het stof gehaald. Bezoekers ontdekken een muzikale wandeling in een hedendaags jasje. De fragmenten en het plannetje zijn vanaf het braderieweekend te vinden via www.zottegem.be/muzikalewandeling.


Stad zottegem zoekt straatmuzikanten en lokaal DJ-talent

Het wordt ongetwijfeld de muzikaalste braderie ooit. Het is onze ambitie om de centrumstraten tijdens de braderie te laten bruisen door muziek. Hiervoor zijn we op zoek naar straatmuzikanten en lokaal DJ-talent. Zij schrijven zich voor 31 mei in via e-mail naar economie@zottegem.be of telefonisch via 09 364 65 13.


Inschrijven braderie

Koop lokaal, het zou een ingesteldheid moeten zijn bij elk van ons. Online shoppen is niet meer weg te denken in onze samenleving, maar we mogen het belang van de bakstenen winkel niet vergeten. De beleving, persoonlijke service van de winkelier en de passie voor wat zij doen, dat zijn voordelen waar online winkels niet aan kunnen tippen. De zomerbraderie is het ideale moment om te proeven van wat Zottegem, inclusief onze deelgemeentes, te bieden heeft op shoppingvlak. Daarom hoop ik dat we mogen rekenen op een grote delegatie Zottegemse winkeliers die het muzikale verhaal uitschrijft.

Inschrijven voor de braderie gebeurt voor 3 juni via zottegem.be/inschrijvingbraderie, via e-mail naar economie@zottegem.be of telefonisch via 09 364 65 13. Ook handelaars van buiten het centrum zijn meer dan welkom! Er wordt een deelgemeentemarkt georganiseerd waar handelaars uit de deelgemeenten een stand krijgen. “We vragen aan de deelnemende handelaars om hun etalage te versieren in het thema muziek. Wij zorgen dan weer voor muzikale animatie verspreid over het stadscentrum.


Praktisch

Vrijdag 23 juni: 12 - 18 uur.

Zaterdag 24 juni: 10 - 18 uur

Zondag 25 juni: 14 - 18 uur.

De Stationsstraat, Hoogstraat en de Markt worden autovrij.