Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Bodycamera's politiekorps

11 jan 2023

Bodycamera's politiekorps


De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem heeft van het Zottegemse stadsbestuur toestemming gekregen om bodycams te gebruiken bij interventies. De voorbije maanden liep een proefperiode met de bodycams, die het veiligheidsgevoel van de agenten moeten verhogen.

De politiezone krijgt de goedkeuring om mobiele bodycamera’s te gebruiken op het grondgebied van Zottegem. De voorbije jaren krijgen agenten meer en meer te maken met agressie. De camera’s zorgen ervoor dat agenten een groter veiligheidsgevoel krijgen maar dienen ook als bewijsmateriaal achteraf. De camera’s zorgen ervoor dat agenten berusten op een materiële weergave van de misdrijven en de verslaggeving beter onderbouwd wordt. Daarnaast verminderen ook het aantal ongegronde klachten tegen de politie.

Het initiatief van de korpschef wordt door het stadsbestuur zeker toegejuicht. De bodycams moeten onze agenten wapenen tegen agressie. Ze zorgen dagelijks voor de veiligheid van alle Zottegemnaren, dat ze daarbij met zoveel geweld te maken krijgen, slaat mij nog steeds met verstomming. De innovatie verhoogt de veiligheid en het welzijn van zowel de Zottegemnaar als onze politiemensen. De proefperiode werd uitgevoerd en nu evalueert het politiekorps de bodycamera’s naar de toekomst toe.