Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Bijkomende inlevermomenten voor ILvA gele zakken en stickers

30 apr 2021

Bijkomende inlevermomenten voor ILvA gele zakken en stickers


Sinds de intrede van de gewogen diftar begin april kwamen reeds 1.852 mensen langs om hun gele zakken en stickers in te leveren. Om alle inwoners de kans te geven dat nog te doen, organiseert Stad Zottegem een aantal extra inlevermomenten gedurende de maand mei. Inwoners die dan niet kunnen langskomen, kunnen gedurende de maand juni hiervoor een afspraak maken.
 
Er werden reeds acht inlevermomenten voorzien, tussen 7 april en 5 mei, waarop inwoners hun overschot van gele zakken en stickers konden inruilen. Dit gebeurde telkens, coronaproof, op de parking van het Administratief Centrum Sanitary. Gemiddeld kwamen er per dag een 250-tal mensen opdagen met een piek afgelopen woensdag waarbij iets meer dan 450 mensen langskwamen. Op vraag van veel inwoners werd beslist om nog extra inlevermomenten te organiseren. Mensen voor wie het op die dagen praktisch niet haalbaar is, kunnen in juni nog terecht op afspraak

Inlevermomenten mei (parking AC Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7)

  • Woensdag 5 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Zaterdag 8 mei, van 9.30 tot 12 uur
  • Woensdag 12 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Woensdag 19 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Zaterdag 22 mei, van 9.30 tot 12 uur
  • Woensdag 26 mei, van 13.30 tot 16 uur
We vragen aan de inwoners om hun identiteitskaart mee te nemen. De teruggave zal dan gestort worden op hun afvalrekening. Hou er rekening met dat de terugbetaling een drie tot vijftal werkdagen duurt om te verwerken.

Inlevermogelijkheden juni (onthaal AC Sanitary)

Inwoners die hun gele zakken en stickers tegen eind mei nog niet kunnen omruilen hebben, krijgen hiervoor nog een maand de kans, van 1 tot en met 30 juni. Hiervoor kunnen ze terecht aan het onthaal van Sanitary maar er dient wel op voorhand een afspraak gemaakt te worden, via www.zottegem.be/welkom of op het algemeen nummer 09 364 65 00. Een afspraak maken zal mogelijk zijn vanaf 15 mei.