Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Bibliotheek Zottegem opent opnieuw de deuren, op afspraak

17 feb 2021

Bibliotheek Zottegem opent opnieuw de deuren, op afspraak


17.02.2020
 
Bibliotheek Zottegem opent opnieuw de deuren vanaf maandag 22 februari. Op afspraak, met aangepaste openingsuren en met een volledige scheiding van de jeugd- en volwassenenafdeling. Er worden extra maatregelen toegepast om het coronavirus geen enkele kans te geven, maar we kunnen de deuren van onze stedelijke bibliotheek terug een beetje open zetten. Alle medewerkers van de bib kijken er met heel veel goesting naar uit om iedereen veilig te mogen ontvangen.
 
Hieronder vind je kort samengevat wat je mag verwachten, een volledig overzicht van alle maatregelen vind je op de website van de bibliotheek zottegem.bibliotheek.be.

Voor je bezoek

Wil je de bibliotheek bezoeken? Maak een afspraak via zottegem.bibliotheek.be, voor ofwel de jeugd-, ofwel de volwassenenafdeling. Belangrijk: we hebben een paar infrastructurele aanpassingen gedaan. Zo vind je vanaf nu de jeugd-dvd’s en jeugdstrips ook bij de jeugdafdeling. De Young Adult-collectie vind je voorlopig even in de volwassenenafdeling. Wil je zowel naar de jeugd als naar de volwassenen? Dan zal je daar twee aparte afspraken voor moeten maken. In de volwassenenbib maak je één afspraak per persoon, in de jeugdbib één afspraak per gezin = 1 ouder + kind(eren).

Om de computer te gebruiken, maak je telefonisch een afspraak via het nummer 09 364 64 11.
 
De openingsuren zijn voorlopig een beetje anders:
  • Maandag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur
  • Dinsdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
  • Woensdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur
  • Donderdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
  • Vrijdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
  • Zaterdag: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur

Tijdens je bezoek

De ingang bevindt zich aan de zijkant van het Egmontkasteel, via de ingang van de hal. Voor de volwassenenbib ga je via de grote trap naar boven, voor de jeugdbib ga je rechtdoor. Ben je minder mobiel en lukt het jou niet die trap te beklimmen, geef ons dan vooraf een seintje op het nummer 09 364 64 11.

Om de volwassenenbib te bezoeken, kom je alleen. Om de jeugdbib te bezoeken, kom je per gezin (= 1 ouder + kind(eren)). Beperk je bezoek tot max. 30 minuten. Boeken binnenbrengen via de inleverbus blijft mogelijk. Reservaties blijven ook nog steeds gratis. Om je reservatie op te halen, volg je de aangegeven route om je stapeltje op te
pikken.
 
We vragen iedereen om zich aan de maatregelen te houden. Een bezoek aan de bib is nog niet helemaal zoals voorheen maar we zijn blij dat onze inwoners er terug terecht kunnen. We wensen iedereen veel genot van het terug grasduinen in de enorme collectie lees- en luistermateriaal.
 
Genieten, genieten, genieten dus en … tot binnenkort in de bib!