Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Bib Zottegem opent deuren op tijdelijke nieuwe locatie: Buke 44

5 jul 2022

Bib Zottegem opent deuren op tijdelijke nieuwe locatie: Buke 44


De nieuwe tijdelijke locatie van Bibliotheek Zottegem is gisteren feestelijk geopend. De bib verhuist tijdens de renovatiewerken aan het Egmontkasteel naar het pand op Buke 44. Meer dan 71.000 boeken, 12.000 cd’s en 10.000 dvd’s kregen een nieuwe stek en het bib-team zorgde voor een sfeervolle inkleding. Bezoekers zijn welkom tijdens de normale openingsuren.

Een bibliotheek tijdelijk verhuizen is absoluut geen makkelijke klus. We zochten een geschikte locatie dicht bij het centrum, die toegankelijk en zichtbaar is en voldoende parking heeft. Het pand moest ook groot genoeg zijn om alle materialen een plek te geven én om dienst te doen als ontmoetingsruimte. Want er zijn heel wat bezoekers die langskomen om rustig te lezen met een drankje in het leescafé, of voor een van de activiteiten. Het pand op Buke 44 is zonder twijfel de juiste keuze. Er waren meteen heel wat bezoekers, en de frisse inkleding viel bijzonder goed in de smaak. De bezoekers mogen gerust zijn; ook op de nieuwe locatie vinden ze in de bib hun vertrouwde boeken en plekjes terug.

De verhuis nam een tweetal weken in beslag. Eerst werden alle boeken, cd’s en dvd’s gelabeld en ingepakt om dan een nieuw plekje te krijgen op de tijdelijke locatie. Het Egmontkasteel moet leeg staan voor de renovatiewerken dus ook de bureaus, zolders, Ridderzaal, Boekenzolder, … werden verhuisd. Het was een heel karwei maar de vele inspanningen zorgen voor een geslaagd resultaat. Een oprechte dank aan alle bibliotheekmedewerkers, de IT-coördinatoren en onze mensen van de technische dienst die dit hebben verwezenlijkt.

Bezoekers kunnen terecht in de bib tijdens de normale openingsuren. Ze vinden er hun vertrouwde collecties boeken, cd’s en dvd’s, en zijn zoals voorheen welkom in het leescafé dat een gezellige plek kreeg in het midden van de bib. "Binnenkort komt er ook nog een leesterras achteraan. Nu de deuren open zijn zetten we onze activiteiten verder op de nieuwe locatie: vertellingen, workshops, leesjury … En we gaan meteen van start met onze zomeractiviteiten! Met Schat van Vlieg gaan kinderen op zoektocht in de Bib en de ‘Bestemming: Bib’ reispas daagt kinderen en jongeren uit om zes boeken te lezen tijdens de zomer en zo stempels op hun reispas te verzamelen,” vertelt bibliothecaris Sarah Vanroye. "We hebben ook een leuke stempelkaartactie: bij elk bezoek krijg je een stempel, voor vijf stempels krijg je een traktatie in het leescafé.”

Alle info op Zottegem.bibliotheek.be, bel 09 364 64 11 of e-mail bibliotheek@zottegem.be.