Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Bereikbaarheid ondergrondse parking Oud College tijdens dinsdagmarkt

10 feb 2022

Bereikbaarheid ondergrondse parking Oud College tijdens dinsdagmarkt


Tot op heden was het tijdens de dinsdagmarkt niet mogelijk om de ondergrondse parking ‘Oud College’ uit te rijden via de Neerhofstraat. Vanaf de volgende dinsdagmarkt op 15 februari zal dit wel mogelijk zijn. De signalisatie wordt daarvoor aangepast.

We raden bezoekers van de dinsdagmarkt aan om gebruik te maken van de ondergrondse parking ‘Oud College’ in de Neerhofstraat. Daar kan je parkeren tegen het voordelige tarief van 0,60 euro per uur. Via een voetgangersdoorsteek kom je bovendien direct uit op de Heldenlaan, midden in het marktgebeuren.

Vanaf dinsdag 15 februari wordt de nodige signalisatie voorzien om het eenrichtingsverkeer in de Neerhofstraat op te heffen tijdens de markt. Dat gebeurt in combinatie met een parkeerverbod in de Neerhofstraat wat ervoor zorgt dat de parking vlot bereikbaar is en ook weer vlot te verlaten is. Na het verlaten van de parking kan je als bestuurder je weg verderzetten via de Kasteelstraat.

De Neerhofstraat blijft tijdens de dinsdagmarkt uiteraard afgesloten ter hoogte van de Heldenlaan.

Ter herinnering: vorige maand werd aangekondigd dat het foutparkeren op parking Meersstraat tijdens de markt zal beboet worden vanaf 1 maart. Bezoekers van de markt wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de ondergrondse parking ‘Oud College’: www.zottegem.be/nieuws/foutparkeren-meerstraat.
 
2022-02-10_PB_Neerhofstraat parking marktdag_plan