Bedank voorbeeldige chauffeurs in je straat

Iedereen ergert er zich wel eens aan: brokkenpiloten, zondagsrijders, snelheidsmaniakken … Ook in onze stad maken sommige chauffeurs de straten onveilig door overdreven snel te rijden. Gelukkig zijn er veel mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden. Zij krijgen nu een eigen term: de control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in zijn straat te bedanken. 

Lang leve de control cruiser 

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Daaruit bleek dat de meeste chauffeurs zich wel aan de snelheidslimiet willen houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat een op de vier mensen graag actief voorbeeldige automobilisten wil bedanken. 

Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.  

Hang het control cruiser-bord voor je raam

Binnenkort verdelen we samen met de VSV control cruiser-borden om aan je raam te hangen. Zo kun je de control cruisers in je straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. 
 
Doe je mee? Vraag nu je bord aan via mobiliteit@zottegem.be. De campagne loopt van 5 tot 31 oktober.

Zelf control cruiser worden?

Surf naar www.beloofd.be en beloof je familie en vrienden om niet te snel te rijden.
 
control cruiser campagne
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory