Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  BE-Alert test op 7 oktober

6 okt 2021

BE-Alert test op 7 oktober


Bij noodsituaties is het belangrijk om iedereen zo snel mogelijk te kunnen verwittigen. Daarom gebruikt Stad Zottegem al jaren BE-Alert, het elektronisch alarmeringssysteem van het Nationaal Crisiscentrum. Op donderdag 7 oktober om 15.00 uur wordt een test uitgevoerd en zal er een sms-bericht verstuurd worden naar alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert.
 
Jaarlijks is er een nationale test van BE-Alert. Samen met 130 andere steden en gemeenten testen we ook in Zottegem dit systeem. Elke Zottegemnaar die is ingeschreven op BE-Alert krijge een testbericht via sms . Door BE-Alert te testen, kunnen we onze noodprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee iedereen bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is ook de ideale gelegenheid om inwoners die nog niet zijn ingeschreven aan te raden dit vandaag nog te doen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Zorg ervoor het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Het is ook belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).