Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  BE-Alert test op 1 juli

1 jul 2021

BE-Alert test op 1 juli


Een grote brand, een gaslek, een treinongeval, hevige wateroverlast … mocht een noodsituatie zich voordoen, willen we jou zo snel mogelijk kunnen verwittigen. Daarom beschikt Stad Zottegem over BE-Alert, het elektronisch alarmeringssysteem van het Nationaal Crisiscentrum. Met BE-Alert kunnen we inwoners verwittigen bij een noodsituatie en wordt een bericht verstuurd naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.

Op donderdag 1 juli voert Stad Zottegem een BE-Alert TEST uit in twee fases. 

In de eerste fase wordt een email bericht verstuurd naar iedereen in Zottegem die ingeschreven is op BE-Alert. Zo testen we het platform en kunnen we er zeker van zijn dat alle gegevens correct zijn en we iedereen kunnen bereiken.

In de tweede fase, ‘s avond om 21.00 uur, wordt een TEST sms-bericht verstuurd naar alle aanwezigen van de Parkconcerten in het Park Van Egmont, en de ruime omgeving daarvan. Doel van deze test is om na te gaan of we iedereen die zich op de plaats van een ramp zou bevinden snel en efficiënt kunnen bereiken. Dit sms-bericht wordt namelijk verstuurd naar alle aanwezigen, ook als ze nog niet ingeschreven zijn op BE-Alert.  

Door BE-Alert te testen, kunnen we onze noodprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee iedereen bewust maken van het belang om zich in te schrijven. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan vandaag nog! Zo kunnen we jou direct en correct informeren in geval van een noodsituatie. 

Meer info op www.zottegem.be/be-alert