Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Annulatie stedelijke sportkampen, speelpleinwerking en grabbelpas voor paasvakantie 2021

22 mrt 2021

Annulatie stedelijke sportkampen, speelpleinwerking en grabbelpas voor paasvakantie 2021


Gezien de strengere federale maatregelen voor jeugdactiviteiten en rekening houdend met het stijgend aantal coronabesmettingen in onze regio, besliste het stadsbestuur vandaag de stedelijke sportkampen, speelpleinwerking en grabbelpas te annuleren voor de gehele periode van de paasvakantie 2021.
 
Afgelopen vrijdag werden strengere federale maatregelen aangekondigd voor jeugdactiviteiten die een enorme impact hebben op de organisatie van de stedelijke activiteiten. De regel van maximum 10 kinderen per bubbel maakt het op vlak van organisatie, logistiek en infrastructuur onmogelijk om de geplande activiteiten voor de paasvakantie te laten doorgaan.

Daarnaast moeten we rekening houden met de stijgende cijfers en besmettingsgraad in de scholen in onze regio, en in de maatschappij. Het coronavirus grijpt terug krachtig om zich heen en we moeten er alles aan doen om de verspreiding zoveel mogelijk tegen te houden. Dat en ieders veiligheid staan voorop in onze stad. Het annuleren van de sportkampen, speelpleinwerking en grabbelpas is een bijzonder spijtig maar noodzakelijk gevolg hiervan.
 
Alle ingeschreven deelnemers zullen het bedrag betaald voor de activiteiten volledig terugbetaald krijgen.

Noodopvang

Voor ouders die onmogelijk een alternatieve opvang kunnen vinden voor hun kind(eren) organiseert stad Zottegem een noodopvang voor jongeren tot en met 11 jaar, en dit voor de twee weken van de paasvakantie: van 6 april tot en met 9 april en van 12 april tot en met 16 april.

We vragen uitdrukkelijk om alleen gebruik te maken van de noodopvang indien er geen enkel alternatief mogelijk is. De noodopvang is ook uitsluitend bedoeld voor kinderen die reeds ingeschreven waren voor sportkampen, speelpleinwerking of grabbelpas tijdens de paasvakantie 2021. De kostprijs voor deze noodopvang bedraagt 25 euro voor een hele week. Er kan niet ingeschreven worden voor losse dagen. Wie gebruik wil maken van deze noodopvang, moet daarvoor inschrijven via de webshop van stad Zottegem webshopzottegem.recreatex.be, uiterlijk vrijdag 26 maart om 12 uur.

Deelnemers aan de noodopvang zullen geheel volgens de geldende regelgeving opgevangen worden en een aanbod krijgen binnen hun bubbel van 10 kinderen. Er zal geen specifieke thema aan de noodopvang gegeven worden. Uiteraard moeten we ook steeds rekening houden met de mogelijkheid van verstrengde federale maatregelen.
 
Voor ouders die hun kinderen ingeschreven in de ZIBO voor de paasvakantie: als kinderopvangvoorziening volgt ZIBO de richtlijnen van het agentschap opgroeien. Voorlopig zijn er geen nieuwe richtlijnen, en gaat de werking dus door zoals gepland maar er worden wel nieuwe richtlijnen verwacht. ZIBO bericht hierover naar alle ouders als en zodra er nieuws is.

We begrijpen dat dit een allesbehalve evidente situatie is, en hopen op ieders begrip dat in de huidige fase van de coronacrisis en gezien de nieuwe federale richtlijnen, het annuleren van de activiteiten voor de paasvakantie de enige mogelijke beslissing is.