Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Aftellen naar BK Wielrennen op zondag 23 juni

19 jun 2024

Aftellen naar BK Wielrennen op zondag 23 juni


Deze zondag staan Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem helemaal in het teken van het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. De beste wielrenners en -rensters van het land doen een gooi naar de felbegeerde tricolore trui. Starten doen de renners op het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem. Na enkele passages door Herzele betreden ze de lokale lus in Zottegem. De hele dag kunnen bezoekers langs het volledige parcours de sfeer opsnuiven.

Deze zondag starten de vrouwen om 11 uur op het Marktplein van Sint-Lievens-Houtem. Daarna trekken ze naar Herzele en heel even langs Brakel en Zwalm. Rond 12.15 uur draaien ze Zottegems grondgebied op via de Paddestraat. Rond 14 uur finishen de vrouwen op de Buke. De mannen vertrekken om 12.10 in Sint-Lievens-Houtem en passeren, net als de vrouwen, veelvuldig in Herzele. Zij finishen na 17 uur.

Nog even en de wielergekte barst helemaal los in Zottegem. In het kuitenbijtende parcours zitten verschillende van onze Vlaamse Ardennenklassiekers. Daarnaast passeren de renners en rensters tot wel zeven keer aan de fanzones. Er is een fanzone op de Markt van Zottegem, waar je vanaf 10 uur ’s ochtends alles op groot scherm kan volgen. Daarnaast is er ook een fanzone aan de aankomstzone op de Buke, waar je vanaf 11 uur de sfeer kan opsnuiven. Bovendien zijn er ook tal van lokale initiatieven, zoals in Strijpen of in Sint-Goriks-Oudenhove, waar je de hele dag lang in goed gezelschap van de koers kan genieten!

Beleef de koers

Wie de renners graag van dichtbij bewondert, kan op het Markplein van Sint-Lievens-Houtem de ploegenvoorstelling bijwonen. De vrouwen worden van 9.50 tot 10.50 uur voorgesteld. Na hun start om 11 uur, komen de mannen op het podium.

De fanzone op de Markt wordt uitgebaat door de lokale Zottegemse horeca: Café De Zoeten Inval, Avenue, Kaffee Planchee en Café James slaan de handen in elkaar om de wielerfans een onvergetelijke dag te bezorgen. Vanaf 10 uur ’s ochtends kan je er terecht voor live koers op groot scherm, een hapje en een drankje. Na afloop zorgen Swoop, Oliver V en Calictric voor de afterparty.

De fanzone Arrivée aan de aankomst gooit om 11 uur de deuren open. Daar sta je op de eerste rij wanneer de nieuwe Belgische Kampioenen over de finish rijden, en geniet je tot 21 uur van een hapje en een drankje op de tonen van DJ Paige en Fré.

Het BK komt nu héél dichtbij. Je voelt de spanning stijgen, ook in Zottegem. Onze straten en gebouwen staan de laatste dagen helemaal in het teken van het BK. Zag je de prachtige wielerkunst van op de rotondes van de Buke en het Kasteel van Egmont al? Of de versierde fietsen, her en der verspreid in onze stad? Ze zijn allemaal het werk van onze scholen en de Stedelijke Academie Beeldende Kunst. En ook de handelaars in het centrum vrolijkten hun etalages op met wielertekeningen en -quotes. Je ziet, we zijn helemaal klaar om de nationale toprenners te ontvangen. Ik nodig iedereen uit om zondag mee te genieten van deze wielerhoogdag. Zo’n evenement in eigen stad, dat maak je maar één keer mee!

Praktisch

Alle info over het BK vind je op bkzottegem.be en op zottegem.be/bkwielrennen.

Alle info over het fandorp op de Markt vind je op Facebook en Instagram onder de noemer ‘Fandorp9620’.