Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Actieweek politie en NMBS in stationsomgeving verloopt zonder grote incidenten

26 sep 2023

Actieweek politie en NMBS in stationsomgeving verloopt zonder grote incidenten


Tijdens de week van de mobiliteit, die van 16 tot 22 september liep, verhoogden de politie en Securail hun aanwezigheid in de stationsomgeving. Op die manier zet de stad in op alle aspecten van veilige mobiliteit. De politie maakte één pv op en startte één onderzoek. Verder verliep de week zonder grote incidenten.

“De voorbije week verhoogden we zichtbaar de aanwezigheid van de politie in de Zottegemse stationsomgeving”, legt Tom De Saveur, korpschef van politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, uit. “Onze agenten voerden extra controles uit en maanden iedereen aan de doorgang naar de stationstunnel vrij te houden, om zo plaats te maken voor doorgaande reizigers. Jongeren die al eens graag blijven rondhangen aan het station, werden aangespoord zich te verplaatsen. Gezien het verboden is te roken in de stationsomgeving, werden reizigers ook stelselmatig gevraagd sigaretten te doven en correct weg te gooien. Er werd één pv opgemaakt voor een gsm die op de grond gegooid werd en vuur vatte. Daarnaast werd een onderzoek opgestart naar een jongere die drugs en een grote hoeveelheid cash op zak had. Verder verliep de week zonder grote incidenten.”

Een veilige stationsomgeving is een cruciale component van een doordacht mobiliteitsplan én van een gezond stadscentrum. Daarom ben ik erg tevreden met de resultaten van de voorbije week. De verhoogde aanwezigheid van de politie in de stationsomgeving en de extra controles van Securail bij de fietsenstallingen zorgen ervoor dat de pendelaar zich veilig voelt. Het feit dat grote incidenten uitbleven en onze agenten vooral waarschuwend te werk konden gaan, toont dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt. Hoewel de actieweek voorbij is, blijft toezicht in de stationsomgeving permanent deel uitmaken van de reguliere werking van de politie. Ik wil de veiligheidsdiensten van de NMBS en onze eigen politiediensten hartelijk bedanken voor het mooie werk dat ze leveren in de stationsomgeving.