Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Aan iedereen die zorgt… ik hou van u!

18 mrt 2021

Aan iedereen die zorgt… ik hou van u!


Op zondag 21 maart 2021 is het Dag van de Zorg. In aanloop naar deze dag worden alle professionele zorgverleners én ook vrijwilligers en mantelverzorgers een hele week lang in de schijnwerpers gezet met de campagne ‘ik hou van u’. En Zottegem doet maar wat graag mee!

Wij zijn bijzonder dankbaar voor de vele zorgverleners die er elke dag terug staan, ook en nog meer in moeilijke tijden. Dat ze van onschatbare waarde zijn hebben we in coronatijden meer dan ooit beseft. Daarom dragen we deze campagne van Dag van de Zorg een warm hart toe, en geven we iedereen die zorgt graag de aandacht die ze verdienen. 

Dag van de Zorg organiseert tal van acties, waaronder een zangchallenge waarbij ze oproepen om een eigen versie van ‘Ik hou van u’ – de oorwurm van Noodkaap – te maken. Het zorgpersoneel van het Woonzorgcentrum, Dagverzorgingscentrum en Lokaal Dienstencentrum Egmont waren dolenthousiast en zongen en dansten samen met hun senioren op het toepasselijke nummer. Geniet vooral mee van hun hartverwarmend en ontroerend filmpje: Zottegem.be/ikhouvanu.

De Zottegemse Beiaardier Paul Hoste draagt ook zijn steentje bij en zal op zondag 21 maart om 12 uur samen met vele andere Vlaamse beiaardiers het nummer ‘ik hou van u’ spelen. Het wordt ongetwijfeld een kippenvel moment. Ook delen we graag de oproep om op dat moment, zondagmiddag dus, vanuit je deur – geheel coronaproof – uit volle borst en samen met de hele buurt het nummer van Noordkaap te zingen.
 
Doe je mee? #ikhouvanu #dagvandezorg.