10 jaar GROS: debatavond op 2 oktober

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) bestaat 10 jaar. Dat vieren we met een debatavond over de zin en de noodzaak van ontwikkelingssamenwerking.

Onze titel kan misleidend klinken: Heeft het Zuiden onze ontwikkelingssamenwerking nodig? Alsof we ons willen onttrekken van deze zorg. In feite willen we de vraag stellen naar de beste weg. Meer op eigen kracht? Minder bemoeienis van ngo’s? Meer 4de pijlerinitiatieven? Meer hulp via de diaspora? Minder inmenging van de helpende landen?

Om dit debat te kunnen voeren hebben we een evenwichtig panel samengesteld, met afvaardiging van de ngo’s (Els Hertogen, 11.11.11.), de overheid (Tania Braems, Attaché ontwikkelingsamenwerking, Zottegemnaar), het privéinitiatief ( Steven De Backer, CEO Afrikaans bedrijf, Zottegemnaar) en de diaspora (Frederick Junior Walumona, Congo). Peter Verlinden is uitstekend geplaatst om dit debat in goede banen te leiden.

Praktisch

  • Wanneer: 2 oktober om 20 uur
  • Waar: zaal Rhetorica, Hospitaalstraat
  • Toegang: € 10 euro (drankje inbegrepen), € 5 euro voor studenten. De opbrengst wordt gebruikt voor noodhulp.

Wie is GROS?

De GROS bestaat in Zottegem uit zeven 4de pijlerinitiatieven. Zij verzamelen eigen middelen en geven die rechtstreeks aan hun projecten, gerund door (bijna) uitsluitend vrijwilligers: Bollé bollé (Tanzania), Kisangina (Congo), Cunina (Nepal e.a.), KAZottegem (Oeganda), Born in Afrika (Zuid-Afrika), Toogal Djangue (Senegal), Xavi-Indie (Indië).

Daarnaast zijn er vijf ngo’s vertegenwoordigd: Wereldsolidariteit, Wereldwinkels, Broederlijk Delen, Trias en 11.11.11. De werkgroep Fairtrade binnen de schoot van de raad probeert de aandacht te vestigen op eerlijke handel.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory