Corona-info: Parkeren tijdelijk gratis

Gratis parkeren blijft van kracht tot 1 juni

Eind maart besliste het stadsbestuur om het parkeren in Zottegem gratis te maken tijdens de coronacrisis. Dat blijft zo tot einde van de maand mei. Pas vanaf maandag 1 juni 2020 zal het betalend parkeren terug opgestart worden.

De maatregel rond het gratis parkeren werd genomen ter ondersteuning van de lokale handelaars die vlot en veilig bereikbaar moesten blijven. Sinds kort is er een gefaseerde versoepeling van de coronamaatregelen, volgens fases bepaald door de nationale veiligheidsraad. Zo zullen vanaf 11 mei alle winkels terug mogen openen. Om de lokale winkeliers, die het nu zeer moeilijk hebben, extra ademruimte te geven, werd beslist om het gratis parkeren nog aan te houden tot maandag 1 juni. Er wordt wel nog steeds gevraagd om de blauwe schijf te plaatsen in de betalende zones.

Eens de bedrijven en winkels terug zijn opgestart, zullen er stelselmatig terug meer mensen naar de stad komen. Ook bewoners moeten dan terug zeker een parkeerplaats kunnen vinden. Vanaf 1 juni moet er daarom terug parkeergeld betaald worden in de betalende zone. Zoals steeds kan er ook volledig contactloos betaald worden via app of sms. In de blauwe zone moet de blauwe schijf geplaatst worden.
 
Zorgverstrekkerskaart
Zorgverstrekkers kunnen zoals steeds een gratis zorgverstrekkerskaart aanvragen bij de parkeerfirma. Hiermee kunnen zij – in combinatie met de parkeerschijf – 30 minuten gratis parkeren in de betalende zone. Alle informatie over parkeren, zoals de geldende parkeerzones en tarieven, is te vinden op www.zottegem.be/mobiliteit-en-openbare-werken/parkeren-in-zottegem. 
 
Richtlijnen parkeren
De maatregel zorgt er voor dat mensen geen nodeloze afstanden moeten afleggen of moeten aanschuiven aan de parkeerautomaten en deze moeten aanraken.  Het stadsbestuur vraagt wel uitdrukkelijk om de centrum-parkeerplaatsen niet te gaan gebruiken voor lang parkeren. Bewoners van het stadscentrum die beschikken over een eigen garage of standplaats voor hun wagen of een bewonerskaart in de aanpalende straten, vragen we dus met aandrang om de openbare parkeerplaatsen in het handelscentrum niet nodeloos te bezetten. 

Foutparkeren is zoals altijd niet toegestaan en zal beboet worden. Zo is parkeren op het voet- of fietspad of op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking of bewoners nog steeds een overtreding. Dit geldt ook voor overtredingen die de verkeersveiligheid in het gedrang brengen.

Natuurlijk blijft de stad ook nog steeds bereikbaar met de fiets én je krijgt meteen ook je dagelijkse portie beweging!
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory